A fideszes polgármester éppenséggel örül annak, hogy megszűnt a szolnoki cukorgyár

Szalay Ferenc nem csupán asszisztált a romboláshoz, de sikernek is élte meg.

A szolnoki Jobbik Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi kinyilatkoztatásról.

MEGINT ELSZÓLTA MAGÁT A "HÜLYEVÉNKURVÁZÓS" POLGÁRMESTER Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szerint siker volt az,...

Közzétette: Jobbik Szolnok – 2017. szeptember 29.

A rendszerváltás idején még 12 cukorgyár működött hazánkban, az 1914-től termelő szolnoki üzem 2007-ben zárt be. Egyébként 2008-óta csupán egyetlen cukorgyár üzemel hazánkban, de a kaposvári Magyar Cukor Zrt. is osztrák kézben van.

A szolnoki gyár 2003-ban került német tulajdonba, Nordzucker AG lett többségi tulajdonos (1991-ben a Béghin-Say francia cukoripari vállalat privatizálta), amely a szerencsi és hatvani üzemet is működtette. Igaz egyiket sem sokáig: 2007 novemberében a társaság igazgatósága bejelentette, hogy élve az EU cukorpiaci rendtartásának reformja által kínált lehetőséggel, a társaság visszaadja a termelési kvótájának egy részét, és bezárja a 6000 tonna répa/nap kapacitású szolnoki gyárat.

A gyár bontása 2008 nyarán kezdődött el, és 2011-ben a cukorsiló bontásával fejeződött be.

Megszűnik a cukortermelési kvótarendszer - bárcsak megérte volna ezt a magyar cukorgyártás

Megszűnik közel 50 éves működés után az Európai Unió (EU) cukortermelésének szabályozására szolgáló kvótarendszer szeptember 30-án, szombaton - hivatkozik az MTI az Európai Bizottságra.A tájékoztatása szerint a cukortermelésre vonatkozó kvótarendszer kivezetésével lehetővé válik a termelők számára, hogy a termelést a valós kereskedelmi lehetőségekhez szabják, és kiaknázzák az új exportpiacok lehetőségeit.

Ehhez a romboláshoz asszisztált polgármesterként Szalay Ferenc, de úgy tűnik sikerként élte meg a magyar feldolgozóipar egyik fontos tényezőjének pusztulását.

"Ennyi hülye vén kurvát!" - mondta a fideszes, erre ő lett az év polgármestere

A Szolnok Megyei Közgyűlés kormánypárti többsége Szalay Ferencet választotta az év polgármesterévé. Ez a fideszes polgármester nem arról híres, hogy felvásárolta a Balatont - az Mészáros Lőrinc -, onnan emlékezhetünk rá, hogy le "hülye vén kurvázta" az elégedetlenkedő nyugdíjasokat.