Régóta mondják, hogy be kéne nézni az edzőtermekbe

Még a rendőrök egy része sem tiszta.

Gyanúsítások közlésére, illetve előzetes letartóztatások elrendelésére is sor került annak az országos razziának a keretében, amely során a rendőrség munkatársai illegális teljesítményfokozó készítményeket kerestek. A gyanúsítottak között rendőrök is vannak, egyikük - a Blikk információi szerint - a Készenléti Rendőrség munkatársa.

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke két éve szorgalmazza a doppingszerek elleni fellépést. Ennek érdekében megkereste már Simicskó István korábbi sportért felelős államtitkárt, Balogh Gábort, a Magyar Diáksport Szövetség elnökét, de többször Pintér Sándor belügyminisztert is.

Az Országgyűlés jobbikos alelnökének a parlament.hu oldalon elérhető, nyilvános bejegyzései szerint:

"A sportolók mellett rendkívül aggasztó módon sajnos iskoláskorúak is érintettek..."

"...a doppingszerek használata a köznyelv szerint a nyomozó hatóság és a társszervek munkatársainak körét is érinti..."

Ez utóbbit Pintér Sándor gyorsan leszerelte (IDE kattintva olvasható). Úgy látszik, a jobbikos politikus jelzése ezúttal is alaposnak bizonyult. Legutóbb egy település kapcsán hívta fel a belügyminiszter figyelmét a kábítószer használattal és fogyasztással kapcsolatos jelenségek megszaporodására, amelyeket a belügy szóban ugyan hárított, de napokon belül mégis több dílert lekapcsoltak (erről ITT írtunk).

Sneider Tamás ezzel kapcsolatban lapunknak az alábbiakat írta:

"Míg a diákok és sportolók esetében a tisztességtelen előny mellett az egészségromboló hatás, addig a bűncselekmények megakadályozására, a törvényes rend fenntartására hivatott hatósági személyek részéről a demoralizáló hatás miatt is különös közérdek fűződik a szteroidszerek terjesztésével kapcsolatos küzdelemhez, fogyasztásuk visszaszorításához, a terjesztő hálózatok felszámolásához.

Ennek előmozdítása érdekében az elmúlt években történtek előremutató lépések hazánkban is, eddig elsősorban a sportági szakszövetségek és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) részéről. Úgy látszik végre Pintér Sándor is belátta, hogy a cél érdekében be kell menni az edzőtermekbe is, ahogy azt korábban már jeleztem" (utánanéztünk, tényleg: ITT).

K.P.