Vona bejelentette: létrejöhet a Fidesz 2010-es kampányköltéseit ellenőrző vizsgálóbizottság

Összegyűltek a szükséges képviselői aláírások.

A Jobbik elnöke szerint egy normális országban a bizottságnak létre kell jönnie, hiszen a házszabály is ezt írja elő, de elképzelhető, hogy a Fidesz megpróbál majd keresztbe tenni.

Tovább dagad a Fidesz plakátbotránya: átverték az Állami Számvevőszéket?

Mint írtuk, a 24.hu megtudta: a Fidesz plakátonként a Jobbik adataiból kalkulálható ár 58 százalékát fizette csupán. A 24.hu birtokába került dokumentumokból kiderül: a Fidesz ugyanannál a cégnél, a Mahir Cityposternél hirdetett, ahol most a Jobbik - sokkal olcsóbban.

Vona Gábor reagált Orbán Viktor parlamenti felszólalására is: mint mondta a vita szimbolikus jelentőségű volt, hiszen míg ő arra hívta fel a miniszterelnök figyelmét, hogy elveszítette a méltóságát, és azt kérdezte tőle, hogy tud-e sportszerűen küzdeni, addig Orbán személyeskedéssel reagált, így igazolta a Jobbik elnökének felvetéseit.

Vona Orbánnak: képes még sportszerűen küzdeni? - óvodás válasz érkezett

A Jobbik elnöke elmondta: a rossz híre az, hogy Orbán nem szereti, mikor ő kérdez tőle, ám van egy jó híre is, ezt már csak 2018 áprilisig kell kibírnia, mivel utána nem lesz kormányfő. Vona azt kérdezte a miniszterelnöktől, sportszerűnek tartja-e, ahogy a Fidesz törvénytelen eszközökkel száll bele a Jobbikba.

Kálmán Olga kérdésére, hogy miért nevezhette Orbán bénának a jobbikosokat, Vona azt mondta: azért, mert ezt írta oda Habony Árpád.

Vona szerint a fideszes politikusok megnyilvánulásaiból egyértelműen kiderül, hogy a kormánypárt fél a Jobbiktól, mint az egyetlen kihívó erőtől. Az ÁSZ-botránnyal kapcsolatban elmondta: a Jobbikot nincs miért betiltani, ám a Fidesz elszántsága és módszerei az 50-es éveket idézik, egy abszurd országban pedig bármi megtörténhet.