Hárman meghaltak, százezrek maradtak áram nélkül Írországban és Nagy-Britanniában

Nem úszták meg szárazon.

Egy férfi és egy nő azt követően vesztette életét, hogy egy fa az autójukra zuhant, egy másik férfi épp egy fát próbált meg elvágni, hogy folytathassa a mentést, amikor saját láncfűrésze okozta a vesztét.

Az ír és a brit hatóságok hétfő esti beszámolói szerint az Ír Köztársaságban 360 ezer, Észak-Írországban 1300, Walesben hozzávetőleg négyezer kereskedelmi és lakóingatlanban nem volt áram.

Skóciában, amelynek északi térségei várhatóan szintén a vihar útjába kerülnek, a második legmagasabb, sárga riasztási szint van érvényben.

A londoni védelmi minisztérium közölte, hogy a brit hadsereg három zászlóalját készenlétbe helyezték, arra az esetre, ha a közeledő ítéletidő bárhol komolyabb incidenseket okozna, de a helyi hatóságoktól egyelőre nem érkezett konkrét segítségkérés.

Az Ophelia a legkeletibb hurrikán, amely az atlanti hurrikánszezonokról szóló tudományos adatgyűjtések kezdete óta valaha is kialakult.

Eljött a Holnapután?! Az összes ír iskola bezár a gigavihar miatt

Időjárási riasztásokat adtak ki az írországi és a brit meteorológiai szolgálatok az Ophelia hurrikán hétfő délutánra várt érkezése előtt. A hurrikán a szakértők szerint viharrá szelídül, mire a Brit-szigetek fölé ér, de így is orkánerejű szélre és özönvízszerű esőzésekre kell számítani az érintett térségekben.