Úgy tűnik, Mészáros Lőrincék kinyírják a tokaji borvidéket is

Elnyomhatják a termelőket, hogy nekik jobb legyen.

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, Mészáros Lőrinc, "Orbán Viktor polihisztora" érdekeltsége a Közbeszerzési Hatóság adatai szerint

  • augusztusban közel négyszázmillió forintot,
  • két héttel ezelőtt közel hétszázmillió forintot,
  • most pedig 1,7 milliárd forintot kapott "az adófizetők pénzéből" üzemépítésre.

Mészáros Lőrinc nagyjából 2,8 milliárd forintért terjeszkedik és "habzsolja Tokaj-Hegyalja javait" - fogalmazott.

Jakab Péter szerint közben a helyi gazdák a túlélésért küzdenek, köszönhetően annak, hogy a legnagyobb állami felvásároló kivérezteti őket, nem vásárolja fel a termést.

A szóvivő szerint lehet, hogy tönkre akarják tenni az ottani gazdákat, hogy aztán minden Mészáros Lőrincé lehessen.

Jakab Péter elképzelhetőnek nevezte, hogy Mészáros Lőrinc idei vagyongyarapodása a tavalyit is meg fogja haladni, ami nem kis teljesítmény. Elmondta, Mészáros Lőrinc vagyona tavaly 100 milliárd forinttal nőtt, ami azt jelenti, hogy naponta 274 millió forinttal lett gazdagabb.

A Jobbik szóvivője közölte, ha a nép úgy dönt, hogy jövőre a kormányváltó erőre, a Jobbikra szavaz, akkor "Mészáros Lőrincnek ez lesz az utolsó jó éve". Ha a Jobbik kormányra kerül, elkezdik az elszámoltatást: azoktól, akik törvénytelenül tettek szert vagyonukra, elkobozzák azt. Azokra pedig, akik "a legalizált korrupció" révén szereztek jelentős vagyont, oligarchaadót vetnek ki - részletezte.