Se kongresszusa, se miniszterelnök-jelöltje nem lesz jövő héten az MSZP-nek - de arcuk már van!

Arcoskodás. 

A párt mai közleményében azt írja: az MSZP a jövő év elején tartja kongresszusát, amelyen szándékai szerint bemutatja a demokratikus ellenzéki pártok közös ajánlatát Magyarországnak.

A tanácskozást eredetileg jövő héten tartották meg, de végül - minden bizonnyal a pártban és a baloldalon egre jobban eluralkodó káoszra való tekintettel - elhalasztották

Kitértek arra is: Molnár Gyula pártelnök javaslatára az országos elnökség 

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt, a párt budapesti elnökét bízta meg, hogy ő legyen az MSZP választási programjának "arca".

Pénteken az MSZP küldöttsége újabb tárgyalási fordulón vett részt a Demokratikus Koalícióval (DK). Ezen a tárgyaláson az MSZP bemutatta javaslatát az ellenzéki együttműködésre - olvasható a közleményben.

Megismételték: az MSZP továbbra is közös ellenzéki listát, közös miniszterelnök-jelöltet és közös képviselőjelölteket szeretne, ugyanis szerintük matematikailag így van legnagyobb esély a kormányváltásra - a koordinált indulás 27 körzet "feladását" jelentené.

Ez azért vicces, mert Botka László is ebbe a projektbe bukott bele, a DK pedig azóta világossá tette: külön listán indulnak jövőre.