"Méregkeverés" állhat a ferencvárosi LMP-s képviselő kilépése hátterében

Jancsó Andrea szerint ez már nem az a párt, amibe belépett. Komoly belső harcokról értesült az Alfahír.

A Magyar Nemzetnek azzal indokolta döntését:

ő nem ehhez az ellenzéki párthoz csatlakozott korábban.

Jancsó a ferencvárosi fideszes ingatlanmutyik feltárásával tett szert országos ismertségre. Az ügyben hűtlen kezelés ügyében nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya. 

A történetből akkor lett igazán kerek botrány, amikor Bácskai János polgármester megtorlásként Jancsó Andreát és az Együtt képviselőjét, Baranyi Krisztinát kizárta városfejlesztési bizottságból. 

A Jancsó kilépéséről szóló hírt Schiffer András, az LMP volt frakcióvezetője azzal a megjegyzéssel osztotta meg a Facebookon, hogy nagyon sajnálja a döntést, de

"maximálisan megértem az indokait."

Schmuck Erzsébet "méregkeverése" áll a háttérben?

Az Alfahírnek több, az LMP belső viszonyaira rálátó forrása azt állította, hogy a zöld párton belüli komoly hatalmi harcok állnak Jancsó Andrea IX. kerületi önkormányzati képviselő kilépésének hátterében. Név nélkül nyilatkozó forrásaink egyértelműen Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettesének „méregkeverésére” panaszkodtak. A politikus annyira ragaszkodott a befutó helyhez a párt listáján (vasárnap lett nyilvános, Schmuck a negyedik helyet kapta rajta), hogy mindent elkövetett a potenciális női ellenfelek kiszorítása érdekében – tudtuk meg. Jancsó Andrea csak a 28. helyet kapta a pártlistán, ami nem elég a parlamentbe való jutáshoz. Forrásaink szerint Hadházy Ákos és Szél Bernadett nem volt képes gátat vetni a lista körül kialakult harcoknak és mutyiknak, miközben a párton belül állandóan a munka, illetve a teljesítmény értékét hangoztatták.