„Minket nem tudtok megtörni!” - nem ijedtek meg a jobbikos politikusok a korrupt zsarnoktól

fotó: Béli Balázs / Alfahír

A korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) 4 hónappal a választások előtt 660 millió forintos bírságot szab ki a legerősebb ellenzéki pártra. Az ÁSZ jogalap nélküli döntése egész véletlenül megegyezik a Fidesz szándékával: el kell lehetetleníteni a Jobbikot a 2018-as választások előtt. Az elmúlt 27 évben magyar politikus még nem került ilyen helyzetbe - de a jobbikosok nem félnek. Facebook-lajtsrom.

"Ide figyelj, Viktor, te korrupt zsarnok!" - miközben a baloldal (lehetséges) miniszterelnök-jelöltje a kabát újragombolásáról beszélt az ATV-ben, Vona Gábor ezekkel a szavakkal üzent Orbán Viktornak a Hír TV-ben. A Jobbik vezetője a Facebook-oldalán megosztott videóban a miniszterelnöknek címezve elmondta: "hogyha azt hiszed, hogy én félek vagy mi félünk tőled, akkor nagyon tévedsz! Sem én nem félek tőled, sem a Jobbik nem fél a Fidesztől."

Dúró Dóra szerint "a Jobbikot sújtó, jogtalan 660 milliós 'büntetés' nyílt hadüzenet a demokrácia, a demokratikus intézmények és a magyar szabadság ellen. Ez egy kísérlet a megmaradt valódi ellenzék teljes megsemmisítésére." Az országgyűlési képviselő szerint ezért van szüksége a pártnak az emberek anyagi támogatására, hogy közösen védhessék meg hazánkat és a demokráciát.

"Fidesz vagy szabadság ez itt a kérdés!" - váltott harciasabb tónusra Szilágyi György. "Mindenkit el akartok taposni, aki nem hódol be nektek. Minket nem fogtok! Minket nem tudtok megtörni! Ott leszünk a csatatéren és lefogunk győzni titeket!" - szól a nyilvánvaló üzenet.
 

Kepli Lajos sem fukarkodott a jelzőkkel az ÁSZ-döntést követően: "Egy idősödő kéjhölgy jut eszembe rólatok, aki nem hajlandó tudomásul venni az idő múlását, azt hiszi örökké ifjú marad. Pedig a rúzs egyre vörösebb, a száj egyre büdösebb... Fiatal demokratákból mára kivénhedt kommunisták lettetek, Orbán Viktor vezéretek pedig Rákosi méltó szellemi örökösévé vált".

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke aludt egyet a történtekre, és hosszabb posztban fejtette ki az álláspontját. Azt mindenesetre megjegyzi: "ha a miniszterelnök ilyen tempóban halad, akkor belátható időn belül felkészítő képzések indulhatnak Magyarországon a mianmari, a kínai és az észak-koreai állami apparátus tisztviselői számára".
 
Annyira azért Rig Lajos sem ijedt meg a rögtönítélő bíróságtól: "minket nem lehet eltaposni! Nem félünk a Fidesztől! Csak azért is leváltjuk és elszámoltatjuk őket!"
 
Farkas Gergely arra világított rá, hogyha már politikailag nem sikerült, akkor most hatalmi erővel próbálja megroppantani az egyetlen kihívóját a Fidesz.
 

 

Volner János frakcióvezetőnek jutott az a hálátlan szerep, hogy elismerje, a 660 millió forintos bírsággal a Jobbik nagyon nehéz helyzetbe kerülhet - szükség van a közösségi adománygyűjtésre a demokrácia védelmében.

"A magam részéről, ha teljesen lenulláznak minket és indulunk a választáson, akkor továbbra is vállalom a falujárásokat szórólapozással, ha kell, önköltségen" - Ander Balázs egy tagtársa bátorító véleményét idézte.

Gyüre Csaba szerint a lehető legmélyebbre süllyedt a kormányváltás minden esélyét előre elgáncsolni igyekvő Fidesz, amely a Jobbik összes anyagi forrását elvonná.
 

Staudt Gábor is arra figyelmeztet, hogy az ÁSZ büntetése nem elsősorban a Jobbikról szól: "senki sincsen innentől kezdve biztonságban, talán nem sok idő kell ahhoz sem, hogy meginduljanak újra a 'fekete autók' is. Bárkiért és bármikor!"

Magyar Zoltán szerint amire a Fidesz vetemedett, arra még soha nem volt példa.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV-nek adott interjújával üzent a hatalomnak, illetve a közvéleménynek: "pártállami módszerrel számolnának le a Jobbikkal!"

"A Fidesz megtámadta az Állami Számvevőszékkel az egyetlen olyan politikai erőt, ami leválthatja őket. De mi nem állunk meg! Folytatni fogjuk és 2018-ban veletek győzni fogunk!" - Pintér Tamás így mutatott rá arra, hogy mennyire felértékelődött a magyar választópolgárok és a Jobbik közti szövetség.

A felháborodott emberek összefogásával közösségi gyűjtést indít a Jobbik

A válságtanácskozás túlzás, egy operatív törzs ült össze a Jobbikban jogászokból, pénzügyesekből - mondta Vona Gábor a Hír TV Egyenesen című műsorában csütörtök este. A pártelnök elárulta: a folyosón találkozott Nyikos Lászlóval, aki korábban 12 évig volt az Állami Számvevőszék alelnöke. A szakember úgy véli, az egész megengedhetetlen az ÁSZ részéről,ezer sebből vérzik mindaz, ami történik.

"A diktatúrától az egész ország jövőjét meg kell védenünk! Csapataink harcban állnak!" - ki vitatkozna Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével?!

És végül íme Szávay István Facebook-bejegyzése a párt ökléről. Sajnos, érezhető a történelmi párhuzam, még ha a jelenlegi rezsim kifinomultabb, mint a korábbiak.