A felháborodott emberek összefogásával közösségi gyűjtést indít a Jobbik

Közösségi pénzgyűjtést indít a Jobbik az ÁSZ elképesztő döntése után – közölte Vona Gábor pártelnök a Hír TV-ben. Egyúttal üzent Orbán Viktornak is: sem ők, sem az emberek nem félnek, s 2018 lesz a lázadás éve.

A válságtanácskozás túlzás, egy operatív törzs ült össze a Jobbikban jogászokból, pénzügyesekből – mondta Vona Gábor a Hír TV Egyenesen című műsorában csütörtök este. A pártelnök elárulta: a folyosón találkozott Nyikos Lászlóval, aki korábban 12 évig volt az Állami Számvevőszék alelnöke. A szakember úgy véli, az egész megengedhetetlen az ÁSZ részéről,

ezer sebből vérzik mindaz, ami történik.

Vona szerint a Fidesz „erőből hajlítja” a jogszabályokat a maga oldalára, a célja, hogy az „egyetlen állva maradt bástyát, az egyetlen életképes kormányváltó erőt, a Jobbikot felszámolják, megsemmisítsék, ellehetetlenítsék, hogy ne tudjon elindulni a 2018-as választásokon”.

Szabadságharc

Az ellenzéki vezető közölte, az elszántság megvan bennük, de most a társadalom is vizsga előtt áll, és azt kéri a kormányváltást akaró emberektől:

ne tűrjék ezt tovább!

Vona Gábor szerint ez egy valódi szabadságharc lesz. Ő maga nem zárná ki annak az esélyét sem, hogy az emberek az utcára vonulnak, de az operatív törzs ülésén egyelőre úgy döntöttek,

közösségi gyűjtés keretében

próbálják meg a választási indulás anyagi feltételeit biztosítani. A pártelnök közölte: ez már nem a Jobbikról, hanem az emberekről szól. Egyrészt arról az egymillió emberről, akik már 2014-ben is a pártra adták voksukat, másrészt arról a több millió emberről, akik kormányváltást szeretnének. A pártelnök úgy véli, vagy-vagy szituáció alakult ki: vagy Orbán eléri a célját és megsemmisíti a Jobbikot, vagy a Jobbik a kormányváltást akaró emberekkel szövetségben a választásokon elsöpri a kormányt, majd elszámoltatja őket.

Kőkemény üzenet

Az ellenzéki vezető szerint minden rosszban van valami jó, hiszen az eset miatt elképesztő a felháborodás, úgy látja, a Fidesz „remeg, mint a nyárfalevél”, és noha a kormányfőt többször hívta már vitára, ő nem volt hajlandó rá. Ezért most Vona Gábor közvetlenül a stúdióból üzent Orbán Viktornak:

Ide figyelj, Viktor, te korrupt zsarnok! Hogyha azt hiszed, hogy én félek vagy mi félünk tőled, akkor nagyon tévedsz! Sem én nem félek tőled, sem a Jobbik nem fél a Fidesztől, és azt látom s azt tapasztalom, hogy az emberek sem félnek a Fidesztől! Neked kell félned! 2017-ről azt hitted, hogy a lázadás éve lesz, de tévedtél. 2018 lesz a lázadás éve, s az emberek, a kormányváltó emberek el fognak, söpörni téged, és el fognak számoltatni téged. Úgyhogy erre készülj, arra kérlek!

Vona úgy gondolja, hogy egy olyan párt, amely meggyőző előnnyel vezet, nem nyúl ilyen eszközökhöz, szerinte az ÁSZ lépése azt jelenti, hogy a Fidesz fél a bukástól, a választások előtt el akarja lehetetleníteni a legerősebb ellenfelét.

Az elemi erejű felháborodást a pártelnök szeretné becsatornázni magukhoz, mint fogalmazott: a kormányváltó erő és a kormányváltást akaró emberek szövetségét létre kell hozni.

Vona reméli, hogy most már a Fidesz stratégái is belátták, hogy bakot lőttek, bebizonyosodott, hogy Orbán Viktornak nem tetszik a demokrácia.

Az ellenzéki pártvezető szerint forró időszakot élünk, de az igazán forró a talaj az április eleji választás után lesz a fideszeseknek, amikor elkezdik az elszámoltatást. Az óriásplakátok árát firtató kérdésre úgy reagált, piaci tárgyalásokat folytattak, piaci áron vásárolták a plakáthelyeket, amik még így is drágábban kapták, mint a Fidesz 2010-ben vagy 2014-ben.

A Fidesz betojt

Hogy „véletlenül” pont ugyanazon a napon indítottak karaktergyilkos kampányt a Vona Gáborról könyvet író Havas Henrik ellen, három és fél éves huzavona után vádemeléssel folytatták Kovács Béla ügyét, illetve az ÁSZ 662 millió forintra akarja megbüntetni a Jobbikot, „az még neki is sok”. Ezt Vona annak tudja be, hogy „a Fidesz betojt”.

A Jobbik az eset miatt közösségi pénzgyűjtést indított, amivel Vona szerint a társadalom lehetőséget ad a pártnak és magának a közösségnek is, hogy 2018 áprilisában ezt a kormányt elsöpörjék.

A Jobbik a magyar emberek segítségét, támogatását kéri

Az Állami Számvevőszék a tegnapi napon a legsötétebb diktatúrákat idéző módon, rögtönítélő bíróságként, a fellebbezés lehetősége nélkül kiszabott a Jobbikra egy 663 millió forintos büntetést, amelynek egyetlen valódi célja a párt választásokon való indulásának ellehetetlenítése. Ez a maradék magyar demokrácia végleges felszámolásának első lépése.

A teljes adás itt tekinthető meg: