Ilyen csalódottak még nem voltak a fideszesek: a Jobbik megszavazta a "Soros-terves" határozatukat

A Jobbik mindig bevándorlásellenes volt.

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a legerősebb ellenzéki párt milyen indokok mentén támogatta a "Soros-terv" végrehajtását megakadályozandó fideszes határozatot.

"Lehetetlen küldetésre vállalkozott a Fidesz"

- fogalmazott Staudt Gábor, aki szerint, a kormánypárt a határozattal azt próbálta elhitetni, hogy az egész ellenzék bevándorláspárti, köztük a Jobbik is, ezt a hamis látszatot akarták tovább erősíteni.

Ez nem jött össze, mert a Jobbik támogatta a határozatot,

"ennyi csalódott arcot a Fidesz padsoraiban nem láttam, miközben üdvrivaldásban kellett volna kitörniük, hiszen a második legnagyobb párt is támogatta a javaslatukat"

- magyarázta a politikus.

Ha őszinték lettek volna a szándékaik, akkor ezt sikerként kellett volna értékelniük - fogalmazott.

Staudt Gábor leszögezte: a Jobbik mindig is bevándorlásellenes volt:

  • a párt ellenezte a határőrség megszüntetését,
  • és azóta is az újjászervezését szorgalmazza,
  • szavazatával támogatta a kerítés felépítését,
  • illetve azt is, hogy a honvédséget is be lehessen vetni a határon.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta azt is, hogy tervszerű betelepítést Magyarországon eddig csak a Rogán Antal által kezdeményezett letelepedési kötvények forgalmazása során láthattunk. Emlékeztetett arra is, hogy előző nap a propagandaminisztert két alkalommal is kérdezte arról, hogy mikor fogják végleg megszüntetni a letelepedésikötvény-bizniszt, azonban erre nem volt hajlandó válaszolni az ötletgazda Rogán Antal.

A Jobbik egyébként két módosítóval is élt:

  • a letelepedési kötvények elutasítását is vegyék be a határozatba, de ezt a kormánypárti politikusok elutasították, azzal az indokkal, hogy ez nem szerepel az Európai Parlament határozatában;
  • emellett a Jobbik azt is kérte, hogy a "Soros-tervre" való utalásokat is szedjék ki a szövegből, ugyanis mert Soros-terv sem szerepel egyetlen egy EP-szövegben sem.

Staudt Gábor másrészt kiemelte azt is, hogy a Fidesz amúgy is csak szavakban küzd Soros György ellen, a feljelentést is a Jobbik tette meg, igaz ezután kiderült, hogy a magyar hatóságoknak semmilyen bizonyítékuk nincs a Fidesz propagandájának alátámasztására.