Nem az a tét, hogy a Jobbik él, vagy hal: „a magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni”

„Az ÁSZ az 50-es évek diktatúráját idézve meg sem próbálta indokolni a bírságot."

A Jobbik frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte: az ÁSZ a Fidesz hatalmi érdekeit képviselve úgy döntött, hogy anyagilag megsemmisíti a Jobbikot és lehetetlenné teszi a 2018-as választásokon való elindulását, ennek érdekében a Jobbikra egy példátlanul magas, 660 millió forintos büntetést szabtak ki. Volner János kiemelte azt is, „az ÁSZ az 50-es évek diktatúráját idézve meg sem próbálta indokolni”, hogy az általuk tiltott párttámogatásnak nevezett 330 millió forint milyen tételekből állt össze.

„Csak közölték a végösszeget, és annyi!”

- fogalmazott a politikus.

Volner János szerint azonban a Fidesz elkalkulálta magát, amikor a Jobbik adománygyűjtésbe kezdett, hogy legyen esélye elindulni a 2018-as választásokon, nagyon sokan megértették, hogy itt nem a Jobbik ügyéről van szó, hanem hogy „az egyre inkább diktatórikus eszközökkel dolgozó Fidesz-kormány megpróbálja megszüntetni a demokráciát, és megpróbálja a legerősebb ellenzéki párt indulását ellehetetleníti”. Nem az a tét, hogy a Jobbik él, vagy hal, „a magyar demokrácia a következő időszakban fog eldőlni” - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Elismerte a fideszes agytröszt, hogy a Fidesz áll az ÁSZ büntetés mögött

G. Fodor Gáborra, a 888.hu arcára, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatójára Mészáros Lőrinc felújított tévéjében, az Echo TV Angard című műsorában tört rá tegnap este az igazságkényszer - most a Jobbikra kirótt 660 milliós büntetéssel kapcsolatban.Korábban egyébként már elismerte, a polgári Magyarország csak egy politikai termék volt, nem olyan rég pedig azt, hogy a Sorosozással ugyanaz volt a célja a Fidesznek, mint a rezsicsökkentéssel.

Beszédes és sokatmondó, hogy egyes fideszközeli újságírók már arról beszélnek, hogy az adománygyűjtés sikere megrémítette Orbán Viktort, és a kormánypárton belül már azon gondolkodnak, hogy Jobbiknak mégiscsak később, a választások után kelljen a bírságot befizetni.

Az egész ország megmozdult a demokráciáért - Vona Gábor hálás az adakozó embereknek

Rövid interjút adott a Jobbik elnöke a Magyar Nemzetnek, melyben közölte: a demokráciaellenes ÁSZ-bírság miatt indított gyűjtés eddig "a legsikeresebb pártpolitikai jellegű adománygyűjtés", a számevőszéki eljárásra utalva pedig felszólította Orbán Viktort, hogy vonassa vissza a legesélyesebb kihívója ellen hozott "torz kezdeményezést".

Itt nem kegyet kell gyakorolni, amely a Fidesz hatalmi érdekeinek megfelel, nem egyedi eseteket kell szabni, annak érdekében, hogy Orbán Viktor hatalmon tudjon maradni, hanem demokratikus intézményrendszert kell fenntartani, ahol nem a "kocsonyaként remegő ÁSZ-elnök, volt pártkatona”, és nem a hozzá hasonló emberek jelentik a demokrácia alappilléreit – reagált minderre Volner János.

 

Volner János végül kijelentette:

"nekünk az a célunk, hogy a magyar társadalmat összefogjuk, annak érdekében, hogy ezt a diktatúrát meg tudjuk állítani, a diktatúra kiépítését megakadályozzuk”.