A klebelsberges tanároknak nem jár karácsonyi jutalom

Maximum szép szavak.

Míg Trócsányi László igazságügyi miniszter 200 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal lepte meg magát és a Miniszterelnökség dolgozóinak is járt 100-250 ezer forintnyi jutalom, addig a Klebelsberg Központhoz tartozó iskolák dolgozói csak kedves karácsonyi üdvözlésben reménykedhetnek.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus szakszervezetének elnöke a HírTV-nek nyilatkozott és elmondta, hogy a gazdasági tárca fenntartásában működő szakiskolák alkalmazottai részesülnek év végi jutalomban, mivel önálló gazdálkodásúak így év közben volt lehetőségük ezt kigazdálkodni. Azonban a Klebelsberg Központhoz tartozó egyetlen tankerületről sem tudnak, ahol jutalmat osztottak volna.

Ez semmiféleképpen sem helyes, hiszen a nagy államosítás, amit mi annak nevezünk, az új köznevelési törvénynek az életbeléptetésével pont azért indult, hogy ilyen ne következhessen be

- nyilatkozta Mendrey.

Így fordulhatnak elő azok a különbségek, hogy míg az egyik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakgimnáziumban 80-90 ezer forintnyi jutalomban részesül minden pedagógus, másutt az egész tantestületnek egy darab Mozart-golyóval köszönik meg az egész éves munkát.