Hosszú Katinkáék válsága kihat a klubra is: Eb-bronzérmes úszó hagyta ott a csapatot

Már nem csak magánéleti probléma.

A 22 éves Eb-bronzérmes versenyző a Dunaharaszti MTK-ban folytatja pályafutását. Úgy tűnik, hogy sportszakmai következményei is lesznek a házasság válságának. Földházi Dávid a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy miért hagyta el a klubot.

Új edzője ugyan még azt mondta, hogy „egy fiatalos csapathoz szeretne tartozni” az úszó, ami eredetileg is furcsa volt, mert az Iron Aquatics pont ilyen, Földházi már őszintén vallott a váltás okairól.

„Nyilván most, ebben a szituációban nagyon kell egy váltás, de az is igaz, hogy számomra az új klubom a „number one team”, amely garantálja, hogy nyugodt körülmények között kezdjem az évet.”

Földházi lépése érzékenyen érinti korábbi egyesületét, az Iron Aquatics úszói között ő volt az első számú férfi versenyző. Diplomatikusan fogalmazva, de elismerte, hogy a jelenlegi szituáció miatt távozott.

„Természetesen a csapaton belüli helyzet eredményezte azt, hogy azonnal távoztam, de ez talán mindenkinek leesik mostanra. Hogy mióta tartott a folyamat? Amikor kiderült, hogy gond van, az első perctől gondoltam arra, kell, hogy legyen valamilyen tervem, és ahogy alakultak a dolgok, láttam, hogy szükség is lesz rá.”

Azt is hozzátette, hogy sok sikert kíván az Iron-párnak, akik folyamatosan próbálták kerülni, hogy magánéleti konfliktusukból bármit is érzékeljenek a klubnál.

Hosszú Katinka nélküli videó

Közben péntek délelőtt edzésvideót töltött fel az Iron Aquatics az IronNetwork csatornára, amiben csak Shane Tusup szerepel, Hosszú Katinka nem.

A Learn to Swim-program úszóiról van szó, akik megmutatják magukat a csapat edzőinek, de Hosszú nem látható a felvételeken.

Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága válságban van, ezt mindketten elismerték közösségi oldalukon. Sajtóhírek szerint az olimpiai bajnok úszó egy szállodába költözött.