A fideszes Nézőpont Intézet vezetőjének bátyja Mészárossal együtt nyert el egy 14 milliárdos tendert

A Pusztaszabolcs–Dombóvár vasútvonal forgalomtechnikai irányításának kivitelezését nyerte el Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft. Ugyanő a Rákos–Újszász–Szolnok vasútvonalon ugyanebben a témában alvállalkozó lesz. A konzorcium másik tagja a Prolan Irányítástechnikai Zrt., melyben a fideszes Nézőpont Intézet vezetőjének, Mráz Ágoston Sámuelnek a bátyja, Mráz Dániel Emánuel a vezérigazgató.

Hogy Mészáros Lőrinc R-Kord Kft.-je a Sárvíz Konzorcium tagjaként elnyeri a Pusztaszabolcs–Dombóvár vasútvonal forgalomtechnikai irányításának kivitelezését, abban szinte nincs is hírérték. A konzorcium az eredetileg meghirdetett 6,6 milliárd forint helyett 7,63 milliárdért fogja megvalósítani a kivitelezést.

A konzorcium másik tagja a Prolan Zrt., aki viszont egyedül nyerte el a tender másik felét, a Rákos–Újszász–Szolnok vasútvonalon az ugyanilyen jelleg beruházást, ő 6,69 milliárd forintot fog ezért kapni az adófizetők forintjaiból. Mészáros Lőrinc ebből a buliból sem maradhat ki, az ő R-Kord Kft.-je lesz az egyetlen eddig megnevezett alvállalkozó.

Ami viszont hírértékű, hogy a Prolan Zrt. vezérigazgatóját Mráz Dániel Emánuelnek hívják, aki nem más, mint a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet vezetőjének, Mráz Ágoston Sámuelnek a bátyja.

A Prolan Zrt. tavaly 488 millió forint osztalékot fizetett ki.