Orbán jó barátja is teljesíti a migránskvótát - igaz, legalább ő nem hazudik róla

Vucic novemberben Soros György fiával, Alex Sorossal találkozott.

Orbán Viktor legközelebbi külpolitikai szövetségese - akivel még a V4 országok vezetőinél is látványosabb barátságot ápol - követi a magyar kormányfő példáját, és

hajlandó migránsokat befogadni.

Igaz, Aleksandar Vucic legalább nem titokban kezdi meg a betelepítést. 

Éppen ellenkezőleg, a szerb kormány fanfárok zúgása mellett jelentette be, hogy még úgy is vállalja a brüösszeli kvóta teljesítését, hogy még nem tagja az Uniónak. 

„Ha az EU úgy dönt, hogy a menekülteket az EU kvóták alapján kell elosztani, akkor Szerbia ebben természetesen részt vállal. És nem csak a jövőben leszünk készen erre, már most is ezt csináljuk. Jelenleg is 4000 menekült él országunkban, akiket minden segítséggel ellátunk, amit egy állam adhat egy menekültnek”

– mondta Nebojša Stefanović belügyminiszter az Euronews hírcsatornának. 

Orbán Viktor az elmúlt években szoros kapcsolatot épített ki a belgrádi vezetéssel. Aleksandar Vucic elnököt többször is "barátjának" nevezte, akit szerinte "érzőszívű ember", aki az "ingét is odaadja", ha "megtalálja a hangot vele az ember". Nos, a magyar kormánynak ez olyannyira sikerült, hogy a tavalyi elnökválasztás előtt hivatalosan is kiálltak mellette - simán feláldozva a nagy barátság oltárán a délvidéki magyarság jogait is. Szijjártó Péter külügyminiszter Vucicnak márciusban egyenesen arra tett ígéretet, hogy 

"soha nem fogjuk hagyni, hogy Önöket bárki kioktassa a kisebbségi jogok vonatkozásában”

A kampány folyamán egyébként a belgrádi hatalom ugyanolyan szorgalmasan tolta a Soros-mantrát, mint Orbánék. Amikor a választás után országszerte tüntetések kezdődtek, a kormány tagjai olyan természetességgel nevezték Soros-bérencnek az utcára vonulókat, mintha egy kis Németh Szilárd fészkelődött volna az agyukba. 

Az utóbbi hónapokban azonban igazi hamisítatlan balkáni fordulatként Szerbia a nyitott és sokszínű társadalom odaadó hívévé vált.

Vucic novemberben Soros György fiával, Alex Sorossal találkozott,

akivel éppen olyan mély és örök barátságot kötött, mint nem is olyan régen Orbán Viktorral. 

Orbán Viktor kebelbarátja, Aleksandar Vučić épp most találkozott Soros fiával

A szerb államfő hétfőn hivatalában fogadta Soros György fiát, Alexet, aki a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatótanácsának alelnöke - írja a Delhir.info. Németh Szilárd legyen a talpán, ezt már neki is nehéz lesz elmagyarázni. Vučić és Soros (SOROS) Szerbia európai útjáról, az EU-s integrációról, a média helyzetéről és a jogállamiságról is tárgyalt.

A mostani bejelentés pedig egyértelműen jelzi: Vucic ezúttal Brüsszelnek adja oda az ingét. Csak Orbánnal ellentétben nem titokban teszi ezt, és nem hazudja azt, hogy még egy kabátot is felvesz rá.