Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit

Nagy pofon a Fidesz mumusától a lélegeztetőgépre kapcsolt szociknak.

Az MSZP kétségbeesetten tagad – Bárándy lelép

A szocialisták közleményében reagáltak Soros kijelentésére. A párt úgy fogalmazott: „Mi mindig azt mondtuk, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond.” A közvélemény-kutatások szerint elsorvadó MSZP szerint „a Fidesz kampánya egyetlen emberről szól, Soros Györgyről, a mi programunk pedig minden magyar jövőjéről.” Az MSZP országgyűlési képviselője, Bárándy Gergely, a párt volt elnökségi tagja eközben bejelentette, lemond minden tisztségéről és nem indul a választáson.

Az Index számolt be arról, hogy a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet Soros György, aki azt mondta:

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit és a feltörekvő kis pártokban is vannak kémei, így nagyon nehéz lesz összefogniuk és elérniük a kormányváltáshoz szükséges szavazatszámot, ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.

Botka is erről beszélt

A baloldalról kicsinált Botka László is korábban arról beszélt, hogy politikai maffia hálózta be az ellenzéket. „Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is. Hiába a kongresszusi küldöttek elsöprő támogatása, hiába a baloldali szimpatizánsok reménykedése, az elmúlt négy hónap a szövetségi politikámat a párton belülről, de a nyilvánosságban érő támadásokkal telt. A választáson legyőzendő ellenféllel kellett harcolni a pártomon belül is” - jelentette ki visszalépése után a szocik megbuktatott miniszterelnök-jelöltje. Botka akkor azt is mondta, hogy a kormányváltást akaróknak csak a Jobbik maradt.

Soros a csütörtökön megjelent Financial Times Orbánról írt portrécikkben azt nyilatkozta:

Orbán legfontosabb motivációja a hatalom, és ami azzal jár.

„Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy szinte csak tőle rendeltek követ az útépítésekhez. Ezzel komoly vagyont halmoztak fel”

- mondta. Soros György hozzátette: Orbán „ekkor kezdte építeni a maffiaállamot” és „ekkor szerezte meg az igazi hatalmat”.

Financial Times: Orbán Viktort a hatalomvágy mozgatja

Rendkívül hosszú cikket közölt a Financial Times Orbán Viktorról. A The rise and rise of Viktor Orban cím alatt bemutatják a magyar miniszterelnök karrierjét. Hogyan lett az ifjú demokratából az az ember, aki illiberális demokráciát épített? Soros György azt is elmondta, hogy mikor lépett rossz útra Orbán Viktor.