Nem terroristák, török nacionalisták hallgatták Vona Gábort - írta a kormánypárti média

A Terry Black-szívonalat permanensen tartó, lassan közel száz sajtópert elbukó kormányzati sajtó továbbra is Vona Gábor évekkel ezelőtti, törökországi előadásán készült felvételeken pörög.

Bár az orbánista bulvárlapok úgy tálalják, mintha újdonságról lenne szó, már többször is előszedték az előadás részleteit. A CÖF két és fél éve még óriásplakátra is vitte a hazugságot, az embereket teljesen hülyének néző Fidesz-sajtó viszont úgy tálalja a történteket, mintha azokra most derült volna fény. 

Lejárató kampánnyal viszonozza a Fidesz a Jobbik konstruktivitását

A Jobbik a migrációs krízis idején megmutatta, hogy komolyan gondolja az összefogást a nemzeti érdekek mentén - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Mirkóczki. Mi komolyan vettük, hogy a tömeges illegális bevándorlás nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdés, de úgy tűnik, a Fidesz nem - mutatott rá.

Legutóbb azt írták, Vona Gábor Allah mellett tett hitet, mikor a pártelnök törökül így fogalmazott:

"Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Istentől."

A Mandiner mélypontja: "Allah mellett tett hitet Vona Gábor"

A Mandinert korábban főként szakmabeliek, újságírók olvasták, mióta azonban a kormányzati portfólió része lett, elképesztő zuhanórepülésbe kezdett. Most épp ott tart, hogy vezércikkben próbálja a kormány migrációs politikájának kudarcáról elterelni a figyelmet egy bődületes nagy csúsztatással, és már az Isten-téma se szent. Ez tényleg a mélypont.

2016-ban terroristákkal hozták kapcsolatba a Jobbik elnökét, mivel az a Szürke Farkasok nevű szervezettel "remek kapcsolatokat" ápol. Ezért a hazug állításért egyébként több mint két és félmillió forintot kellett fizetnie a bíróság döntése alapján a kormánymédiának tavaly novemberben.

A néhány milliós büntetés azonban nem zavarja Habonyékat: ma újra előszedték a sztorit, arra alapozva, hogy Vona Gábor török nyelvű mondatai után a tömeg „Szürkefarkas  vagy, Vona, Szürkefarkas vagy, Vona” skandálásba kezdett. A kormánykényeztető média tehát újra igyekszik terroristákhoz közel álló személyként bemutatni a Jobbik elnökét. A központi utasításnak megfelelően minden, a témában megjelenő cikkben szerepel a következő bekezdés:

"A szervezetet Alparslan Türkes ezredes alapította az 1960-as években. Egy fotón a Vona Gábor mellett állók Alparslan Türkes feliratú sálat tartanak. A szervezetet gyakran nevezik a nacionalista MHP párt paramilitáris szárnyának. A Szürke Farkasok a kurdok, az örmények, valamint baloldali személyek elleni merényleteikkel híresültek el a hetvenes években, polgárháborús állapotokat és katonai puccsot provokálva. "

Érdekesség, hogy másfél éve épp a Magyar Idők volt az, amelyik cikkében rámutatott, hogy a történet egyáltalán nem ilyen egyszerű. A lapnak akkor Tarik Demirkan, a Türkinfó főszerkesztője nyilatkozott:

"A Szürke Farkasok az 1970–1980-as években az egyik legjelentősebb szélsőjobboldali destabilizáló erő volt Törökországban, kiterjedt kapcsolatrendszerrel, számos merénylettel, erőszakos akcióval a számláján. A radikális MHP párt mellett működött egy szintén bejegyzett ifjúsági szervezet és egy földalatti mozgalom. A szürke farkast mint jelképet mindhárom szervezet, azok aktivistái és szimpatizánsai is használják, következésképpen a Vona Gáborral lefotózott emberekre nem lehet azt mondani, hogy terroristák, de bizonyosan török nacionalisták."
 

Foglaljuk hát össze a történetet: török nacionalisták egy csoportja évekkel ezelőtt meghallgatta Vona Gábor előadását, és tetszett nekik. A kormánypárti média pedig megírja a friss, terroristázós botrányt, amit megírt már két éve is, néhány hónapja pedig milliókat fizetett miatta. És ezt fogjuk most hallgatni napokig.

Ugorjunk.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

sss
2019. november 21. | 14:49
Az Ursula von der Leyen által vezetett testület december elsején léphet hivatalba.
1
sss
2019. november 21. | 11:07
A Jobbik szerint amíg az Európában elszigetelődött Fidesz-kormány keleten keres megértő rokonokat, a magyarokat kizsákmányolják, a fiatalok elvándorolnak.
A Jobbik szerint amíg az Európában elszigetelődött Fidesz-kormány keleten keres megértő rokonokat, a magyarokat kizsákmányolják, a fiatalok elvándorolnak.
A Jobbik új szóvivőjét kérdeztük az új feladatáról.