Vona Gábor: a családanyáknak igazi megbecsülés jár!

Megőriznék a kormány vívmányait, de finomhangolást hajtanának rajtuk végre – mondta Vona Gábor arról, hogyan segítenék a magyar családokat, ha kormányra kerülnének. A nőket külön kiemelte.

Vona Gábor erre januári évadnyitó beszédében tért ki: mint fogalmazott, a kormány úgy csinál, mintha minden magyar család egyformán teljes lenne, és mindegyikben több gyermek született volna. Szerinte azonban „nagyon jó lenne”, ha ez lenne a jellemző, de sajnos nem így van.

Rámutatott, hogy a magyar gyermekek jelentős része vagy egyke, vagy csak egy testvére van, vagy pedig egyszülős, netán mozaikcsaládban él.

„Nem tehetünk mást, minthogy a családpolitikánkat a valósághoz igazítjuk”

– mondta erre.

A Jobbik számára a család továbbra is egy férfi és egy nő szövetsége a gyermekvállalásra – jelentette ki Vona Gábor hozzátéve, hogy viszont

ezesetben a nőket illesse meg a megbecsülés.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz ugyan nem mondja ki nyíltan, de a gesztusain, a hozzáállásán és a döntésein is az látszik, hogy a kormány nőellenes.

Leszögezte: a 21. században nem fordulhat elő az, hogy egy Magyarországon dolgozó nő és férfi eltérő fizetést kapjon ugyanazért a munkáért.