„ Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát”

A diákok újabb tüntetést jelentettek be.

„Nem akarok egy olyan rendszer fogaskereke lenni, ami elnyom, kizsigerel és megfojt" - több ezer diák tüntetett a Kossuth térnél

Az esemény Facebook-oldalán több mint 14 ezren jelezték részvételüket, ebből végül néhány ezres tömeg gyűlt össze a Kossuth térnél a valamivel fél öt után kezdődő demonstráción. A tüntetőket közben elkapta az eső, ami igazából senkit nem érdekelt, a program 19 óra után ért véget.A szervezőkkel még az esemény előtt beszélgettünk:

A hírportál idézi a diákok szerda esti közleményét, amelyben azt írták:

„Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak.”

A diáktüntetések szervezői szerint a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének, ezért újabb demonstrációt (február 23-án, pénteken, 17:30) jelentettek be. A Deák Ferenc térről a Parlament elé vonulnak majd.

„A korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várjuk magunk mellé! Találkozunk február 23-án! Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében!”

- olvasható a szervezők közleményében.