Palotást jár Mészáros Lőrinc: ettől az üzlettől mindenki táncra perdülne

Az Orbán Viktor főstrómanjához köthető Appeninn Holding Nyrt. 2,2 milliárd forintot fizet az egykori Andrássy-palotáért - írja a Portfolio.

A Mészáros Lőrinchez köthető Appeninn Holding Nyrt. megállapodást írt alá az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota megvásárlásáról.

Az irodaházként funkcionáló épület a Plaza House Kft. tulajdonában állt, az április végén záruló ügyletről szóló megegyezést a mai napon jelentették be.

Az egykori palota 2,2 milliárd forintért talált új gazdára.

Az Appeninn Holding épp a múlt héten tartott nagybevásárlást: 4,5 milliárd forintért 18 vidéki Spar üzletre tették rá a kezüket.

Ön szokott vásárolni a Sparban? Mészáros Lőrinc inkább vett 18 Spar-üzletet

Tizennyolc, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlant vásárol az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az Erste Alapkezelőtől, a tranzakció teljes értéke 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint) - közölte az Appeninn Vagyonkezelő Holding az MTI-vel csütörtökön. A tájékoztatás szerint az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel 1,8 millió euró (572 millió forint) ami 12,73 százalékos hozamot jelent a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva.