Ez aztán kínos! Orbánt kitüntették ott, ahol az „allahozós” Vonát csak megtapsolták

Kellemetlen helyzetbe került Orbán Viktor és az érdekeit kiszolgáló Habony-média, miután kiderült: Orbán Viktort egyenesen díszdoktorrá avatták azon az isztambuli egyetemen, amin nem sokkal előtte Vona Gábor is beszélt, és ahol videóra vették, ahogy a török-magyar kapcsolatot építi.

Emlékezetes, a sokadik Vona Gáborral szembeni hazug lejáratókampány keretében a fideszes sajtó éppen azt találta ki, hogy Vona Gábor Allahot éltette Törökországban. Noha egyszerűen arról volt szó, hogy a keresztény megközelítésű Istent is Allahnak mondják egyes nyelvterületeken, a Fidesz rögtön ugrott, hogy valami zavarba ejtőt mondhasson a szavazóknak Orbán Viktor egyetlen érdemi kihívójáról.

A hvg.hu viszont most rábukkant arra, hogy a Marmara Egyetemen nem csak Vona Gábor tartott beszédet, hanem néhány héttel utána Orbán Viktor is, aki előadást tartott és akit dicséretük jeléül díszdoktorrá avattak.

Orbán Viktor akkor támogatón beszélt arról, hogy a 80 milliós török nemzet az Európai Unió tagjává váljon, mert mint fogalmazott,

„Európának nem több szabályra van szüksége, inkább több lehetőségre és friss levegőre”.

Vona Gábor szerint a Fidesz ellene irányuló hazug lejáratkampánya egyedül azt a célt szolgálja, hogy az emberek ne figyeljenek oda arra, hogy három év alatt 2300 menedékkérőt telepítettek be az országba, és a színfalak mögött zajló betelepítések azóta is folyamatosak.