Valamiért csak a választások után fejezik be a nyomozást Elios-ügyben

Gyűjtik az okirati bizonyítékokat.

Májusig hosszabbította meg a nyomozást a Pest Megyei Főügyészség, jelenleg az okirati bizonyítékok összegyűjtése zajlik – tájékoztatta a Hír TV-t az ügyészség szóvivője. A Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda január óta folytat eljárást az ügyben.

Ez azt jelenti, hogy biztos nem fogják lezárni a nyomozást az áprilisi választások előtt. Mint ismert, januárban szellőztette meg a Wall Street Journal, hogy az OLAF Orbán vejének volt cége miatt 40 millió euró, azaz 13 milliárd forint visszafizettetésére tett javaslatot az Európai Bizottságnak. Később a 24.hu megszerezte az OLAF teljes jelentését, melyből kiderül, az Európai Csalás Elleni Hivatal felhívja a magyar hivatalos szervek figyelmét, hogy machinációk a magyar törvények szerint költségvetési csalást valósítanak meg. Emellett azt is javasolja a magyar hatóságoknak, vizsgálják meg, hogy a törvénysértések megfelelnek-e a szervezett bűnözés feltételeinek.

Akár maffiagyanú is felmerülhet Orbán vejének botrányában

Nagyon komoly, szervezett csalási mechanizmusok jelennek meg a Tiborcz-botrányban, melyek a 24.hu által megszerzett, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által írt Elios-jelentésben szerepelnek. A portál szerint a hivatal nem magányos résztvevőket talált, hanem egész hálózatot, az Eliosszal összekapcsolható cégeket, tanácsadókat, melyek olykor összeférhetetlen szerepkörben is voltak.