Hiába a 430 milliós villa, Matolcsy Györgynek csak 72 négyzetméter jut belőle

Szegény.

Matolcsy György erről az RTL Klub Híradójának beszélt, korábban pedig a 24.hu derítette ki, hogy a 430 millió forintért kínált rezidenciát Matolcsy fiának cége vette meg, amihez pedig Matolcsy unokatestvérének a bankja adott 280 millió forint hitelt.

Luxuskormányzás: 430 milliós villában él Orbán jegybankelnöke

Nagyon úgy tűnik, 2018-ban, a családok évében családi összefogás révén élhetnek elképesztő luxusban Orbán Viktor bizalmasai. Mint a 24.hu tényfeltáró cikke feltárta, Matolcsy György MNB-elnök fiának, Matolcsy Ádámnak cége egy 430 milliós luxusingatlant vásárolt, melyhez a hitelt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, a Növekedési Hitel Bank (NHB) nyújtotta, hogy aztán beköltözhessen maga Matolcsy György és új felesége.

Akárhogy is, Matolcsy György állítása szerint, ő és hitvese nem a teljes, nettó 470 négyzetméter lakóterületű (plusz 100 négyzetméter garázs) házat használják, hanem csak egy részét, 72 négyzetmétert.

És azt is csak alkalmanként, amikor épp Budapesten tartózkodnak (nyilván, amikor vidéken, vagy épp külföldön vannak, akkor nem sokat segít a lakhatási problémájukon egy villa a magyar fővárosban).

Visszatérve a 72 négyzetméterre. Azért az nem túl sok, főleg úgy, hogy ezekben a luxusingatlanokban nagyok a szobák, a nappali is olyan 40-50 négyzetméter lehet. És akkor még kell egy hálószoba, egy mosdó, fürdőszoba, konyha, stb.

Ez a 72 négyzetméter tiszta nyomor.