Lázár János figyelmébe: Ismét Bécs lett a legélhetőbb város

Zsinórban kilencedik alkalommal.

Lázár János véleményét biztos nem kérték ki a 231 várost listázó felmérés összeállítói, akik immár huszadik alkalommal tették közzé az Életminőség-kutatás című rangsorukat.

Az osztrákoknak nagyon nem tetszik a Bécset érő fideszes médiaössztűz

A "veszélyes Bécs", mint Orbán fegyvere címmel jelent meg egy alapos összefoglaló cikk a Die Pressében, amelyben a szerző azt kifogásolja, hogy a magyar kormánymédia szüntelenül a bevándorlók miatt "koszos és veszélyes" Bécs rémképével fenyegeti a magyar társadalmat, miszerint Magyarországra is ez a sors vár, ha nem Orbán Viktor pártja győz áprilisban.

Bécset a svájci Zürich követi, majd holtversenyben az új-zélandi Auckland és a németországi München áll a harmadik helyen, a top 5-be pedig a kanadai Vancouver csúszott még be.

Budapestnek mindössze a 76. helyet sikerült megcsípnie, ami már csak azért sem ad okot különösebb büszkeségre, mert például

az Egyesült Államok hírhedten lepusztult ipari központjának, Detroitnak is sikerült elénk kerülnie.

Az már nem is meglepő, hogy Ljubljanának és Prágának is előkelőbb pozíció jutott, sovány vigaszként Pozsonyt és Vilniust azonban sikerült túlszárnyalnunk.

A lista alapján összehasonlítva jogosnak tűnnek azok a felvetések, melyek szerint Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszternek inkább Budapesten lenne szétnézni valója, mintsem Bécsbe járjon fölöslegesen szörnyülködni.

"Lázár inkább Kőbányán nézzen körül" - mindenki, még a Szabadságpárt is kiakadt a bécsi videón

Az osztrák Der Standard beszámolója szerint a bécsi városvezetés egyöntetűen felháborodott Lázár János "drámai zenével manipulált videóján". Renate Brauner, a városi tanács tagja a Twitteren azt írta: a "sajnálatos módon idegenellenes" felvételen tartalmilag hamis állítások hangzanak el. "Megdöbbentett és megrémített bennünket, hogy egy politikus ilyen módon becsmérli a szomszédos ország fővárosát.