"Lázár inkább Kőbányán nézzen körül" - mindenki, még a Szabadságpárt is kiakadt a bécsi videón

Sikerült felhúzni a sógorokat. 

Az osztrák Der Standard beszámolója szerint a bécsi városvezetés egyöntetűen felháborodott Lázár János "drámai zenével manipulált videóján". Renate Brauner, a városi tanács tagja a Twitteren azt írta: a "sajnálatos módon idegenellenes" felvételen tartalmilag hamis állítások hangzanak el. "Megdöbbentett és megrémített bennünket, hogy egy politikus ilyen módon becsmérli a szomszédos ország fővárosát. Személy szerint csak azt tudom kívánni a magyaroknak, hogy nekik is olyan városaik legyenek, mint Bécs" - fogalmazott az osztrák politikus. Barbara Novak, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) bécsi tartományi vezetője "teljességgel légből kapott ijesztgetésnek" nevezte a videót, amely az osztrák sajtó szerint Bécs Favoriten negyedében készült. Novak bocsánatkérésre szólította fel Lázár Jánost.

Dominik Nepp, az Orbánékhoz legközelebb álló Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által delegált alpolgármester is helytelenítette a videót, amely szerinte a szomszédos országok közötti baráti kapcsolatok fényében "nem volt éppen udvarias húzás".

A Die Tageszeitung című német napilap arról írt, hogy az Ausztriát és Bécset jól ismerő magyarok körében visszatetszést keltett a felvétel, amely a benne elhangzó állításokat semmiféle bizonyítékkal nem támasztja alá. A cikk szerint a magyarok már tavaly is nagyot nevettek azon, amikor

Orbán Viktor azt ígérte, Magyarország 2030-ra meg fogja előzni Ausztriát, most pedig, kevesebb mint fél évvel később Lázár János úgy érzi, figyelmeztetnie kell, nehogy Budapest Bécs színvonalára süllyedjen.

Auf Wiedersehen, Fidesz!

Miközben a Fidesz médiájának első soros elitegysége a számukra súlyos vereséggel végződött hódmezővásárhelyi választás másnapján még arról értekezett, hogy mennyire dedós ez az állandó sorosozás, hogy ennél a magyar választók okosabbak, szerdára nemhogy visszaállt a világ (na jó, a Fidesz) rendje, hanem a korábbi hasonló kommunikációjukat is megszégyenítő, elementáris migránsozásba kezdtek.

A német lap kommentárja szerint a magyaroknak elegük van abból, hogy fellendülés a kormányon levők luxuskiadásait és hatalmuk megőrzését szolgálja, és ezt mutatja az is, hogy pár napja ellenzéki jelölt nyerte meg nagy fölénnyel a polgármester-választást éppen Lázár városában. 

A Die Tageszeitung írója azt javasolja Lázár Jánosnak, hogy

a bécsi 10. kerület helyett érdemes lenne Budapest X. kerületébe, Kőbányára ellátogatnia, ahol jól láthatók a magyar kormány szociális ridegségének jelei.

Hiába a kerítés, továbbra is drogosok használt tűi lepik el a Hős utcát

Budapest egyik leglepusztultabb és legveszélyesebb környéke az utóbbi hónapokban rendszeres vendég a nyomtatott és az internetes sajtó hasábjain. Legutóbb arról szóltak a hírek: kerítést húznak föl a kétes hírű környéken, hogy elszigeteljék az ott működő hírhedt drogtanyát. Az eredmény önmagáért beszél...

A Die Welt című német napilap megjegyezte: a felvételen mutatott utcán a valóságban - a magyar politikus szavaival ellentétben - nincs sem piszok, sem rendezetlenség. A lap kiemelte, hogy Orbán Viktor szinte kizárólag az idegenellenes retorikára alapozza választási kampányát, Lázárt pedig a magyar menekültpolitika keményvonalasának nevezte.