Bangóné: Szabó Szabolcs felvetette, hogy átülne az MSZP-frakcióba

Szabó Szabolcs még azt is letagadta, hogy a szocialistákkal tárgyalt volna.

Szerdán írtuk meg, hogy információink szerint Szabó Szabolcs belépési nyilatkozatot írt alá a Párbeszéddel. Mint ismert, aznap nemcsak a szocialista Bangóné, hanem az LMP-s Tenk András is visszalépett, így a rezsibiztos Németh Szilárdnak két ellenzéki kihívója maradt, Szabó Szabolcs, és a jobbikos Bereczki Miklós.

Bár több forrásból is úgy értesültünk, hogy az az ominózus találkozó a Párbeszéd képviselőivel kedd késő este zajlott le, a politikus ezt tagadta.

Szabó Szabolcs érdeklődésünkre tagadta ezt, hozzátéve, igyekszik normális kulturált viszonyt kialakítani az MSZP-sekkel.

"Ezért ilyen híreket nem kommentálok, majd a választás után megbeszéljük"

– fogalmazott.

Bangóné szintén nem akart nyilatkozni az esetleges átlépésről, viszont egy másik üggyel kapcsolatban beszédesebb volt.

Szenteczky János, a Csepeli MSZP elnöke március 27-én nyílt levélben fordult Szabó Szabolcshoz, amiért az nem volt hajlandó visszalépni, ezzel akadályozva azt a koordinált baloldali indulást, amely 4 évvel ezelőtt éppen őt vitte be a parlamentbe.

A levélben többek között ez szerepel:

"Ekkor kerestünk meg újra, még az ajánlóívek felvétele előtt, február 13-án. Bangóné Borbély Ildikóval elmentünk az irodádba azzal a céllal, hogy megtudjuk, ha már az összefogásban nem akarsz részt venni, van-e olyan feltétel, amely mellett hajlandó lennél visszalépni a másik három baloldali párt jelöltje javára. Nem tagadom, még abban is a 2014-es példát „követtük”, hogy felajánlottuk: a visszalépésed esetén 2019-ben téged ajánlanánk polgármesterjelöltnek.

Ismét elutasítottál bennünket, de volt két érdekes mondatod is. Egyrészt elmondtad, hogy 2018-tól nem szívesen lennél újra független képviselő. Ezzel azt gondolom elismerted, hogy az Együtt nem fog bekerülni az országgyűlésbe. Azt is mondtad, hogy a jelenlegi parlamenti pártokat ismerve, leginkább a szocialista párt frakciójába lépnél be. Visszakérdeztünk: akkor miért nem fogadtad el azt, hogy eleve az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként indulj el? Erre azóta sem kaptunk választ tőled."

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták visszalépett jelöltje portálunk megkeresésére elismerte, hogy személyesen ott volt ezen a találkozón, és Szabó Szabolcs valóban felvetette az MSZP-frakcióba való belépését. Érdeklődésünkre elmondta, nem tudja, hogy volt-e hivatalos közeledés az MSZP és Szabó között, de ha történt is egyeztetés, arról az MSZP-vezetésének vannak információi, nem pedig neki.

Szabó egyébként a Bangóné által említett találkozó megtörténtét is tagadta.

A Szabónál nagyobb támogatottságú szocialista politikust kérdeztük a visszalépése okairól is. Ugyanis a visszalépő nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Tenk András és Bereczki Miklós kivételével jelölttársai esetében azt tapasztalta, hogy fontosabb volt az MSZP, a személye és a családja pocskondiázása, mint arról beszélni, hogy miért is akarják leváltani a Fideszt.

"Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől. Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól"

indokolta visszalépését a politikus.

Nos,

az Alfahírnek megerősítette Bangóné, hogy egyáltalán nem Szabó javára lépett vissza szerdán.

Nem kívánta megnevezni, hogy kit támogassanak a szavazói április 8-án, csak annyit üzent, hogy vasárnap az MSZP-P pártlistáját támogassák a voksaikkal.