Lopás gyanújával vizsgálják Semjén svédországi luxusvadászatát

A választók elfelejtették, de a svéd ügyészség nem.

A 444.hu azt íjra: a svéd ügyészség az közölte a portállal, hogy jelenleg is nyomoznak Semjén ügyében lopás gyanújával. Jelenleg azt vizsgálják, hogy vajon történt-e bűncselekmény.

A svéd törvények értelmében több információt jelenleg nem árulhatnak el, arról sem tájékoztathatnak, hogy van-e az ügyben gyanúsított.

Az ügy azután terelődött jogi útra miután egy svéd gazda a hatóságoknak jelezte: Semjén Zsolt egy az ő tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki, de erre nem volt engedélye.

A miniszterelnök-helyettes a Magyar Nemzet szerint korábban ötször is részt vett többmillió forintba kerülő svéd vadászatokon. A kirándulásokat pedig egy vállalkozó, Farkas József finanszírozta.

Lopásként kezelik - a svéd ügyészség előtt Semjén Zsolt ügye

A Västerbotten megyei rendőrség március 28-án átadta Semjén Zsolt ügyét az ügyészségnek - hivatkozik a 444.hu a svéd SVT Nyheter lapra.Az ügyészek döntenek majd arról, hogy lesz-e folytatása annak az egyelőre lopásként kezelt esetnek, mely azután pattant ki, hogy kiderült, a miniszterelnök-helyettes egy svéd gazda tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki.