Lopásként kezelik - a svéd ügyészség előtt Semjén Zsolt ügye

Nem lőhette volna le azt a szarvast a miniszterelnök-jelölt.

A Västerbotten megyei rendőrség március 28-án átadta Semjén Zsolt ügyét az ügyészségnek - hivatkozik a 444.hu a svéd SVT Nyheter lapra.

Az ügyészek döntenek majd arról, hogy lesz-e folytatása annak az egyelőre lopásként kezelt esetnek, mely azután pattant ki, hogy kiderült, a miniszterelnök-helyettes egy svéd gazda tulajdonában lévő háziasított rénszarvast lőtt ki.

Niklas Jonsson korábban úgy nyilatkozott a legnagyobb svéd lapnak, hogy a rénszarvas egyértelműen az övé volt.

„Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője.”

Az apja, Tobias is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, ami a Magyar Nemzet videóján látható.

Semjén rénszarvas és jegesmedve után fókára is vadászott volna

Az mno.hu birtokába került levelezés tanúsága szerint a miniszterelnök-helyettes a skandináv kalandozásait bonyolító vadászatszervezőknek azt írta: „különlegesség a fóka, örömmel megyek, de a legfontosabb a rén". A védett, számos országban (de Svédországban nem) vadászati tilalom alá eső állatok vadászatának lehetősége 2014-ben merült fel.

Semjén Zsolt hobbija kapcsán nem az az egyetlen gond, hogy egy perverz örömszerzés (2018-ban mindenképp), hanem hogy még csak nem is ő fizette ezeket a luxustúrákat.

Ezek a kiruccanások alkalmanként 4-5 millió forintba kerültek. A kirándulásokat Farkas László vállalkozó finanszírozta, aki több százmillió forintnyi állami és uniós pénzhez jutott 2010 óta.

Egy alkalommal helikopterrel derítették fel a szarvasokat. Az exkluzív szolgáltatás több mint 750 ezer forintba került egy órára.