Drágább lesz az Országgyűlés új irodaháza

Csak jövő év elejére, a tervek szerint 2019. január 15-ére fejeződhet be az Országgyűlés új irodaházának építése, illetve a korábban meghatározottnál bő 1,5 milliárd forinttal drágábban, 10 milliárd 670 millió forintért készül el – tudta meg a Népszava.

Az építést a kormányközeli üzletember, Garancsi István egyik cége, a Market Zrt. végzi – írja a lap. Ugyanez a cég bontotta le az egykori MTESZ-székházat is, több mint 700 millió forintért.

Az új irodaház az első szabadon választott országgyűlés elnökének emléket állítva Szabad György nevét viseli majd. A homlokzatát az 1928-as, Hültl Dezső által készített terv alapján építik meg, belül azionban korszerű, XXI. századi lesz az irodaház. Az épületet egy földalatti folyosó köti majd össze az Országházzal, ennek megépítését biztonsági és munkaszervezési okokkal indokolják.

Az új irodaházba az Országgyűlés Hivatalának jelenleg a Parlamentben dolgozó munkatársai költöznek majd, míg az országgyűlési képviselők és a parlamenti frakciók továbbra is maradnak a "Fehér házként" ismert mostani hivatalban.