Önkormányzati erőforrásokkal kampányolt a Fidesznek a pákozdi polgármester- megbüntették

Újabb eset.

Most épp Pákozdról érkezett a hír, hogy 138 ezer forintra bírságolta a Nemzeti Választási Bizottság a város polgármesterét, Takács Jánost, mert konkrét politikai erők neve említése nélkül ugyan, de az interneten és a pákozdi postaládákba eljuttatott levelében a kormánypártok mellett kampányolt a választások előtt.

Az NVB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a polgármester az önkormányzati infrastruktúrát és erőforrásokat használta - írja a 444.hu.

Az esetet a TASZ bejelentése alapján vizsgálta az NVB. A jogvédő szervezet több esetben is kifogással élt a választásokat követően, például amiatt, hogy elérhetetlenné váltak a választás.hu alapvető tartalmai, ezzel pedig ellehetetlenítik a jogorvoslatot, hiszen az eredményekkel kapcsolatos jogorvoslati határidő lejártáig elérhetetlen állapotban tartja az NVB április 8. előtti határozatait. Ebben az esetben az NVB megállapította, hogy a Nemzeti Választási Iroda megsértette a választási eljárásról szóló törvényt és felszólította, hogy gondoskodjon a határozatok közzétételéről a választások hivatalos oldalán.