Gombnyomóreflex: a fideszesek véletlenül megszavazták a jobbikos javaslatot a Gazdasági bizottságban

Gombnyomóreflex: a fideszesek véletlenül megszavazták a jobbikos javaslatot a Gazdasági bizottságban

Mire a figyelmetlen kormánypárti honatyák észrevették, mit csináltak, már késő volt, nem lehetett visszavonni a leadott szavazatot.

A Fidesz-KDNP képviselőinek figyelmetlensége okán a Jobbik-Konzervatívok egynapos sztrádamatricát sürgető javaslata elfogadásra került a Gazdasági bizottságban kedden – értesült az Alfahír.

Megpróbálták ugyan kormánypárti politikusok visszavonni a szavazatukat, de ha egyszer megnyomták a gombot, már nem lehet azt megmásítani. Valószínűleg pont félresiklott az eddig minden építő javaslatot is lesöprő gombnyomóreflex.

Kettő fideszes képviselő, Szatmáry Kristóf és Varga Gábor nyomott félre, ráadásul mindketten helyettesítettek.

Így mondhatni unortodox módon az ellenzéki törvénytervezet nemsokára a parlament elé jut majd.

Az azonban kérdés, hogy az Országgyűlésben végül leszavazza-e majd a kétharmad a magyar autóstársadalomnak egyébként kedvező, pénztárcabarát javaslatot.

Ahogy az ismert, a Jobbik javaslata a 24 órás autópálya-matrica bevezetését olyan módon írná elő az Orbán-kormánynak, hogy ahhoz legfeljebb 1000 forintos áron lehessen hozzájutni.

Az egynapos matrica a személyautók esetében jelenleg 5150 forintba kerül. Ez az összeg aránytalanul nagy terhet ró a magyar családokra, ami egy magát családbarátnak nevező kormány részéről teljesen elfogadhatatlan a Jobbik szerint, amely ezért nyújtott be határozati javaslatot.

Az N1TV videója a mai ülésről:

(Címlapkép: Gazdasági bizottság - Béli Balázs/Alfahír)