Áder utódjának építhetik fel Balog Zoltánt

Az ATV úgy tudja: a Fideszben ismét felmerült, hogy a távozó miniszterből később köztársasági elnök lehetne.

A Fidesz péntek délutáni elnökségi ülése után az ATV munkatársának érdeklődésére, hogy a Fidesz pártalapítványának a vezetésén kívül lesz-e Balog Zoltánnak valamilyen titulusa, azt mondták: erről nincs szó, viszont olyan elképzelés van, hogy Balog Zoltánt egy Áder János utáni köztársasági elnöknek építsék fel négy év alatt.

Az ATV emlékeztet rá: 2016 decemberében, mielőtt Orbán Viktor döntött róla, hogy Áder Jánost jelöli ismét köztársasági elnöknek, Balog Zoltán neve is komolyan felvetődött. A televízió munkatársának most azt mondták kormányoldalról, hogy ez újra felvetődött, el is hangzott szűk körben, „de 2022 még messze van”.

Balog Zoltán nem folytatja miniszterként, az EMMI helyett a Polgári Magyarországért Alapítvány élére áll

Balog az interjúban elmondta, hogy a választások után két hosszabb beszélgetése volt Orbán Viktorral, aki jelenlegi felépítésében szeretné megőrizni a tárcát, amivel a miniszter nem értett egyet, mivel túl terebélyesnek tartja az egészségügyet, oktatást, kultúrát és számos egyéb területet is magába foglaló minisztériumot.„Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni"