A csengeri "örökös" azt állítja, hamarosan a számláján lesz az 1300 milliárd

Nem járult hozzá egyszerűsített kiadatásához Szabó Gáborné, az a csengeri asszony, aki arról híresült el, hogy állítólagos mesés örökségét, potom 1300 milliárd forintot a miniszterségétől talán éppen emiatt elesett Kósa Lajossal kezeltette volna.

Miután a Magyar Nemzet márciusban közjegyzői dokumentummal bizonyította, hogy a csengeri nő Kósa Lajost bízta meg az 1300 milliárdos örökség kezelésével az ügy tovább bonyolódott.

Mint kiderült, Szabó Gáborné másfél milliárd forintnyi kölcsönt is felhalmozott, arra hivatkozva, hogy hamarosan hozzáfér apja örökségéhez, a kihallgatást azonban már nem vállalta. Néhány nappal annak kitűzött időpontja előtt Svájcba menekült, ám ott is rendőrkézre került, miután európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Zoom.hu azt írja az asszony ügyvédjére hivatkozva, hogy egyszerűsített kiadatással már az elfogás másnapján hazahozhatták volna, ám Szabóné ezt megtagadta, mondván "hamarosan megkapja az örökséget". Így most hetekig eltarthat a normál eljárás, amiben a svájci hatóságok azt vizsgálják, mindkét országban büntetendő-e az, amivel az asszonyt gyanúsítják.