Magyar Hang: "kollégáinkat fenyegette meg Magomed"

Magomed Daszajev a róla szóló korábbi Magyar Nemzet-cikkek miatt fenyegetőzött – állítja a Magyar Hang, melyet a Magyar Nemzet korábbi újságírói szerkesztenek. A lap hivatalosan ma jelent meg először.

A csecsen származású férfi azzal vált ismertté, hogy még 2017-ben vitatható módon arra „kérte meg” a rasztás Komáromy Gergőt, ellenzéki aktivistát, zenészt, hogy egy kamera előtt kérjen bocsánatot, amiért narancssárga festékkel öntötte le a szovjet katonai emlékművet a Szabadság téren.

Komáromy az Orbán-kormány és Oroszország túlzottan jó kapcsolatai miatt tiltakozott. Az Index akkor azt derítette ki, hogy az Orosz nyelvű Magyarország nevű zárt Facebook-csoportban lincshangulat uralkodott Komáromy tette után, és itt osztott meg többször is durva, fenyegető bejegyzéseket Magomed Daszajev.

Az orosz nagykövetség illetékese a Magyar Nemzetnek elmondta: a csecsen férfi provokatív fellépése csak rontotta a légkört, árt Oroszország megítélésének. Azt is hozzátette: Oroszország nem akar beavatkozni a magyar belpolitikába.

„Bármennyire szeretnék is ezt sokan, a nagykövetség nem részese a zűrzavarnak”

- tette hozzá.

Daszajevről később szintén a Magyar Nemzet írta meg, hogy tavaly már közel három éve nem rendelkezett érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel, az ellenzék vizsgálatot követelt, Orbán Viktor pedig felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy nézzen utána az ügynek. Mint kiderült: az Alkotmányvédelmi Hivatal is megfigyelés alatt tartotta kapcsolatrendszere miatt a férfit.

A Magyar Nemzet 2017 júniusában megkereste magát Daszajevet is, aki a vele kapcsolatos eljárások ellenére éppen újabb vállalkozását, egy segwaykölcsönzőt igyekezett felfuttatni. A Magyar Nemzet azt is pedzegette, hogy a férfinak lehetnek-e orosz titkosszolgálatokhoz fűződő kapcsolatai, de ezeket a csecsen cáfolta.

Magomed Daszajev egészen idén májusig egyszer sem mondta nyíltan, hogy problémái lettek volna a cikkekkel – írja most a Magyar Hang.

Az elmúlt hét során azonban az esettel foglalkozó egyik kollégájuk családtagján keresztül üzent a csecsen férfi, majd végül

„egy indulatokkal teli telefonhívásban fenyegetőzni kezdett”, hogy a cikkek írói „nézzenek a hátuk mögé”, a nyílt utcán is bármikor rájuk támadhat.

A Magyar Hang azt állítja, hogy mindezt hangfelvétel is igazolja. Az egyik érintett, Unyatyinszki György a héten szerdán a rendőrségnél feljelentést tett.

sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss