A Brexit miatt új célországot találtak a kivándorló lengyelek

Már nem Nagy-Britannia a legfőbb célállomás.

Tavaly márciusban, amikor elkezdődött a Brexit átültetése a gyakorlatba, a lengyeleknek még 19 százaléka gondolta úgy, hogy ennek dacára a szigetországban próbálna szerencsét, míg most már csak 5,7 százalékuk tervezi ezt - olvasható a cikkben.

Nagy-Britannia így már csak a dobogó harmadik helyére fér fel. A Lengyelországot elhagyó munkások 31,4 százaléka a 8,84 eurós órabért kínáló Németországot választaná, de még Hollandiába is többen vágynak, mint a brit szigetre.

A felmérés során megkérdezettek több mint egyharmada azt is elmondta, hogy szerintük megkönnyítené a munkavállalásukat, ha Lengyelország belépne az eurózónába. Erre azonban még várniuk kell, a lengyel kormány ugyanis a közeljövőben nem tervezi leváltani fizetőeszközét, a zlotyt.

A kelet-közép európai országokat sújtó kivándorlás üteme azonban nem enyhül, még akkor sem, ha a célországok változnak. Ez a jelenség viszont már nem csak a volt szovjet blokk államainak okoz problémát, hanem egész Európában érezhető a hatása.Talán éppen ezért kerülhetett be a Jobbik által nemzetközi szintre emelt "egyenlő munkáért egyenlő bért" elve a néhány hete startoló, a Európai Unió jövőjét meghatározó konzultációba, amelyben az EU minden állampolgárának véleménye számít.

A mi véleményünk is számít Európában!

A nyugodt, kiegyensúlyozott polgári élet alapja, hogy nem kell aggódnunk anyagi és létbiztonságunk miatt. Az ember tisztességes bért kap azért a munkáért, amit elvégez. Ebből fedezi maga és családja boldogulását. Saját lakása, vagy családi háza van. Tisztességgel tudja taníttatni gyermekeit, de van lehetősége minőségi kikapcsolódásra, utazásra is, a számlák miatt pedig nem kell aggódnia.