Méregdrága szállóban töltötte luxushétvégéjét Fodor Gábor

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke egy szlovéniai ötcsillagos szállóban töltötte a hosszú hétvégét. Lehet, hogy – papíron – feleségével közös vagyonából, lehet, hogy Parlamentből kiesett képviselőként végkielégítéséből, de az is előfordulhat, hogy a szocialista pártelnök által beígért 60 millióból fedezte a nyaralást.

A portoroži ötcsillagos Hotel Kempinskiben látták Fodor Gábort, az egykori SZDSZ, jelenlegi Magyar Liberális Párt elnökét – írja a Blikk. A szlovén tengerparti szálló honlapja szerint egy éjszakára a legolcsóbb szállás 210 euró, azaz csaknem 70 ezer forint.

Bár Fodor vagyonnyilatkozata szerint együtt él feleségével, Czeizel Barbarával, akit Balog Zoltán nevezett ki a Fidesz-kormány miniszteri biztosává havi 750 ezres fizetéssel, a Blikk olvasóriportere szerint nem vele, hanem egy ismeretlen hölggyel tartózkodott a méregdrága üdülőparadicsomban. A liberális politikus az előző ciklusban volt tagja az Országgyűlésnek, a Ház honlapja szerint bruttó illetménye hasonló volt feleségééhez: 747 878 forint. Most azonban nemhogy a parlamenti székről maradt le, de még az MSZP–Párbeszéd listájához csatlakozó Liberálisok között sem bukkant fel a neve.

Jó kérdés tehát, hogy miből telik Fodornak ötcsillagos nyaralásra. Bár pártja reagált a Blikk megkeresésére, és azt mondták, „köztudomású, hogy a feleségével nem élnek együtt”, a közös háztartás vagyonából futhatta külön nyaralásra a volt képviselőnek. Az is lehet, hogy a kiruccanás forrása Fodor végkielégítése, a választáson újra mandátumot nyert képviselőt ugyanis a törvény szerint háromhavi tiszteletdíja illeti meg ilyen címen. Illetve ne feledjük a napokban kirobbant botrányt se: Molnár Gyula MSZP-elnök a pártvezetés megkerülésével kötött támogatási paktumot Fodor Gábor pártjával. Ennek értelmében a szocialisták évi 60 millió forintot adnának a liberálisoknak.

Évi 60 millióval támogatja az MSZP Fodor Gábor pártját

Molnár a választások után lemondott elnöki pozíciójáról, a nehéz anyagi helyzetben lévő pártnak viszont fizetnie kell az évi 60 milliót a nem hivatalos szövetségesnek.A portál megkérdezte erről az MSZP elnökségi tagjait, de egyikük sem emlékezett rá, hogy Molnár megszavaztatta volna ezt a döntést a testülettel.

A botrány kirobbanása után felvetődött, Molnár Gyula pártelnököt az MSZP fegyelmi eljárás alá vonhatja, ami lemondatásához, esetleg kizárásához is vezethet. Szintén a botrányt napvilágra kerülte után Bősz Anett, a Liberálisok MSZP–Párbeszéd-listán mandátumot nyert képviselője közölte, kilép a Párbeszéd frakciójából, ami csak azért nem szűnt meg, mert az eredetileg függetlenként Országgyűlésbe jutott Mellár Tamás meggondolta magát, és mégis beül a balliberális mikropárt frakciójába.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 08:48
Az előválasztáson az arra jogosultak csupán 4 százaléka vett részt.
A politológus otthagyja az elemzést és az oktatást is, hogy Brüsszelbe költözzön.