Csak Kövér meg ne hallja: szellemirtásra készül a Jobbik a parlamentben

Mi megadjuk a szót Jakab Péternek.

Egyszerre maximum hány bűnöző előtt beszélt idáig az életében?

Lyukóvölgyben találkoztam már jó pár nehézsúlyúval. Ők büszkék voltak rá, hogy bűnöztek. A parlamenti nehézsúlyúak nem annyira, ezért kapcsolták ki a mikrofonomat a szembesítésnél. Valami régi berögződés lehet ez Kövérnél, pedig ha valaki ellopná, mondjuk az ő biciklijét, valószínűleg ő is vadul bűnözőzne. Én se használhatok ennél gyengébb szót azokra, akik az országot lopják el. Mikrofonkapcsolgatás helyett inkább fogadják meg a Kásler miniszter úr által is javasolt tíz parancsolatnak legalább a 10 százalékát: Ne lopj! Ha már új kereszténydemokráciát akar építeni Orbán, kezdje néhány régi alapvetésnek a komolyanvételével.

Milyen érzés volt hallgatni, ahogy Gyurcsány Ferenc napirend előtt szónokolt a Tisztelt Házban?

Kísértet járta be a parlamentet. Az elszabotált elszámoltatás kísértete. Holló a hollónak soha nem vájja ki a szemét. Orbán sem a Gyurcsányét, hisz mindketten bűnösök az ország kifosztásában. Az elszámoltatásuk, ha úgy tetszik, a szellemirtás, ránk vár.

Most akkor a Fidesz kiegyezett Soros Györggyel? 

A kampányban még a Soros-szervezeteket komoly illetékmegfizetésre, titkosszolgálati átvilágításra, működésüket belügyminiszteri engedélyhez kötötte volna a Fidesz. Ez mind kikerült a Stop Sorosból. Elvesztette Soros jellegét. Marad helyette, hogy a biztonságos országból érkezők nem kaphatnak menedékjogot. Megjegyzem, eddig sem kaphattak volna egy kormányrendelet szerint, Orbán mégis ezrével engedte be a migránsokat. Elég volt, ha szépen kopogtattak, vagy szépen fizettek.