Lesznek megszorítások?

Orbán után Matolcsy is közelgő válságot emleget.

Az innovációk, köztük a pénzügyi innovációk kiteljesedésének korát éljük, de válság kopogtat a világbanidézi Matolcsy György jegybankelnököt a Privátbankár. Az MNB vezetője hozzátette, napjainkban az országnak jobbak az alapjai, mint tíz éve, erősebb a szövetségi háló, ami segítséget jelenthet a válság tüneteinek leküzdésében.

Az MNB konferenciáján Matolcsy szájából az is elhangzott, senkit ne tévesszen meg, hogy 10 évvel a válság után ma csak az innovációt látjuk, mert a válság is itt van, kopogtat. Szerinte a történelem azt mutatja, hogy a világban mindig voltak pénzügyi központok, Mezopotámia óta. Most az angolszász világból Ázsiába helyeződött át a világ pénzügyi központja, ezt mutatja, hogy a világ vezető 10 legnagyobb bankjából 4 kínai.

Mint arról korábban beszámoltunk, sajtóinformációk szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kötcsei beszédében újabb világválság kialakulását vetette fel. Mint a kormányfő akkor fogalmazott, „nem fognak azzal a bőséggel találkozni, mint a választások előtt”.

Gazdasági válságról beszélt Orbán Kötcsén?

Megszorításokról nem beszélt a kormányfő, de egy újabb világválságot felvetett Orbán Viktor kötcsei beszédében - írja az ATV fideszes forrásokra hivatkozva. A lap ennek alátámasztására az egyik résztvevőt idézve a francia államadósság mértékét hozta fel: korábban 72 százalékos volt, most pedig a statisztikák szerint 80 százalék fölött jár, és ez szerinte figyelmeztető jel arra nézvést, hogy el fog tűnni az „olcsó pénz" Európában.