Újabb fideszes propagandalapot büntetett a bíróság: ezúttal a Jobbik elnökéről hazudtak

Ismételten pert nyert a Jobbik elnöke egy fideszes bulvárlap ellen. 

Ezúttal az offshore-botrányba keveredett Szabó Zsolt fideszes exállamtitkár házi lapjának számító "Tüske" vesztett pert Sneider Tamás Jobbik-elnökkel szemben. A mocskolódó lapot - ami nagyjából a Lokál vagy épp a Ripost helyi, Hatvan környéki megfelelője (korábban is írtunk róla) - a Debreceni Ítélőtábla marasztalta el a hazugságok megjelentetéséért, továbbá 300 ezer forint és kamatainak megfelelő sérelemdíj és a perköltség megfizetésére kötelezte. Mindezeken felül a Faragó Zoltán főszerkesztésében megjelenő lap legközelebbi számának 4. oldalán, az eredeti cikkel azonos helyen és betűméretben, a felek nevét is feltüntető, bocsánatkérést is kifejező módon kell elégtételt adnia.

A lap korábban azt állította, hogy Sneider 2006 őszén egy rendőrökre támadó csoport tagja volt, amiért eljárás indult a ellene, emellett azt írták, hogy a Jobbik elnöke maffiózókkal tarthat fenn kapcsolatot.

Pikáns érdekessége a történetnek, hogy a gyűlöletkeltő hangvételéről hírhedt propagandalap főszerkesztőjének a munkáját a múlt évben a Heves Megyei Közgyűlés a Magyar Szabad Sajtó napja alkalmából kitüntetéssel jutalmazta. Habis László, Eger város polgármestere az akkori jeles eseményen "a szakma becsületét őrző" újságírókról, "hitelességről" és "az igazság kutatásáról, bemutatásáról" beszélt.  

Rossz idő jár a fideszes bértollnokokra, a múlt héten az Origo hazugságai kapcsán hirdetett ítéletet a Fővárosi Törvényszék.