Csak kamuzta az Origo Sneider Tamás vadászházát - a bíróság elítélte a hazugokat

Jöhet a helyreigazítás. 

A Fővárosi Törvényszék egy újabb fideszes hazugságról mondta ki az ítéletét. A Matolcsy György jegybank elnök fia által tulajdonolt és vezetett Origo még a kampány véghajrájában "cikkezett" arról, hogy Sneider Tamásnak van egy eltitkolt luxus vadászháza a Mátrában. Hogy teljes legyen a kép, még azt is hozzáhazudták, hogy a jobbikos politikus ügyvéd felesége milliós összegeket akaszt le a pártról.

Sneiderék a hazugság után egyből helyreigazítást kértek a Habony-portáltól, azonban még csak válaszra sem méltatták őket. Így jöhetett a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék arra kötelezi az origo.hu-t, hogy a portálon 24 órán keresztül önálló hírként az eredetivel azonos helyen és betűszedéssel, a portál fő oldalán

„Helyreigazítás a Jobbik- alelnök Sneider Tamás eltitkolt mátrai vadászháza című cikk miatt" címmel közölje az alábbi közleményt:

"Helyreigazítás:

Az internetes portálunkon 2018. március 27-én a "A Jobbik-alelnök Sneider Tamás eltitkolt mátrai vadászháza" címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke eltitkolt egy vadászvillát a vagyonbevallásából. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Sneider Tamás felesége 2011 - 2012-ben több mint tízmillió forintot vett fel a párt költségvetéséből.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben a fényképen bemutatott házról Sneider Tamásnak nem kellett soha számot adnia, hiszen az a felesége, illetve ügyvédi irodája tulajdonában áll, amely tény a feleség interneten bárki számára elérhető nyilvános vagyonnyilatkozatában szerepel is. Sneider Tamás feleségének a Jobbik Magyarországért Mozgalom költségvetéséből 2011 - 2012-ben származó bevétele a cikkünkben jelzett több mint tízmillió forintnak a felét sem érte el".

Az ítéletben szerepel az is, hogy a fideszes propagandisták semmilyen bizonyítékkal nem álltak elő a bírósági eljárás során - egyébként ugyanez a helyzet a Vona Gábor és Terry Blackék közti perben is, a Fidesz transzvesztitái semmivel sem tudták bizonyítani a Jobbik korábbi elnökével szembeni állításukat. Ezzel szemben, a portál képviselői "lényegtelen tévedéseknek" nevezték a bíróság előtt a hazugságaikat.

Ilyen eszközökkel győzött a kereszténydemokrata Fidesz áprilisban.

S ha már vadászház:

Gombamód nőttek ki EU-s pénzből a vendégházak, amiket aztán fideszesek használnak

A 2015-ben átadott épületre 34,5 millió forintnyi EU-s pályázati pénzt nyert el a Hajdú-Bihar megyei Bocskaikert polgármestere.A vendégházra szánt összeg eredetileg a falusi turizmus erősítését volt hivatott elősegíteni, csakhogy a hírek szerint a vendégházban végül nem turisták, hanem a polgármester sógornője hajtja napról napra álomra a fejét.Az egyik szomszéd a riportban el is mondja, hogy nem vendégek lakják a házat, hanem minden nap ugyanaz a nő megy el reggel, és jön haza.