Van beleszólás? A költségvetés tárgyalásához ért az Országgyűlés

Jöhet a vita.

A parlament reggel 8 órakor kezdi munkáját, a Ház a büdzsé tárgyalása előtt az országos polgárőrnapra emlékezik.

A képviselőknek péntekig összesen harminc órájuk van kifejteni véleményüket a költségvetési javaslatról.

„Mindhalálig?" - Férfiakra is kiterjesztené a 40 év munka utáni nyugdíjat a Jobbik

A valós és aktuális társadalmi problémákat figyelembe vevő, nyugdíjasokat érintő törvénycsomagot terjeszt a parlament elé Sneider Tamás. A Jobbik elnöke által bejelentett indítványok főbb célja az, hogy a férfiak is kapjanak lehetőséget a nyugdíjba vonulásra 40 évnyi ledolgozott munkaviszony után; 50 ezer forintra emelkedjen az öregségi nyugdíj legkisebb összege a jelenlegi 28500 forintról, valamint fennmaradjon a huszonöt év alatti és az ötvenöt év feletti foglalkoztatott munkavállaló után érvényesíthető adókedvezmény.

Az általános vita az előterjesztői nyitóbeszéddel indul, amely legfeljebb 40 percben hangozhat el, ezt az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének felszólalásai követik 30-30 percben. A frakciók vezérszónokai ezután szintén fél-fél órában közölhetik álláspontjukat.

A képviselők a mai ülésnapot nyolc és fél órában, csütörtökön 14 órában, pénteken pedig további négy órában szólalhatnak fel. A büdzséről szóló általános vita pénteken a kormány félórás zárszavával ér véget.

A Jobbik nyugdíjcsomagot terjeszt az Országgyűlés elé, ennek részleteiről a párt elnöke, Sneider Tamás beszélt keddi sajtótájékoztatóján.