Szünnap a focivébén

A felső ágon Franciaország, Argentína, Uruguay, Portugália, Brazília, Mexikó, Japán és Belgium található. Az alsó ágon pedig Spanyolország, Oroszország, Horvátország, Dánia, Svédország, Svájc, Anglia és Kolumbia válogatottja kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt.

Véget értek a csoportkörök, ma nem játszanak mérkőzést az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A továbbjutott csapatok az esélyeiket latolgatják, készülnek a nyolcaddöntőre vagy épp megpróbálnak pihenni, a kiesettek pedig a légitársaságok menetrendjét böngészik.

A torna szombaton folytatódik, a felső – nehezebbnek tartott – ágon két mérkőzést rendeznek. Magyar idő szerint délután 4 órakor Franciaország találkozik a továbbjutást kibrusztoló Argentínával Kazanban, este 8-kor pedig az eddig gólt sem kapott Uruguay Portugáliával csap össze Szocsiban.

Vasárnap az alsó ág is megkezdi a kieséses szakaszt. Először délután 4-kor Spanyolország legjobbjai mérik össze tudásukat a házigazda oroszokkal a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, este 8-kor pedig a három győzelemmel rajtoló Horvátország csap össze Dániával Nyizsnij-Novgorodban.

Hétfőn újra a felső ág mérkőzései következnek. Délután 4-kor igazi csemegének ígérkezik a Brazília–Mexikó meccs Szamarából, ezt este 8-kor a Belgium–Japán meccs követi Rosztovban.

A nyolcaddöntők sora kedden zárul. Délután 4-kor Svájc meccsel Svédországban Szentpétervárott, majd este 8-kor Kolumbia és Anglia legjobbjai csapnak össze a moszkvai Szpartak Stadionban.