Szünnap a focivébén

Szombattól viszont minden élesben megy.

Véget értek a csoportkörök, ma nem játszanak mérkőzést az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A továbbjutott csapatok az esélyeiket latolgatják, készülnek a nyolcaddöntőre vagy épp megpróbálnak pihenni, a kiesettek pedig a légitársaságok menetrendjét böngészik.

A torna szombaton folytatódik, a felső – nehezebbnek tartott – ágon két mérkőzést rendeznek. Magyar idő szerint délután 4 órakor Franciaország találkozik a továbbjutást kibrusztoló Argentínával Kazanban, este 8-kor pedig az eddig gólt sem kapott Uruguay Portugáliával csap össze Szocsiban.

Vasárnap az alsó ág is megkezdi a kieséses szakaszt. Először délután 4-kor Spanyolország legjobbjai mérik össze tudásukat a házigazda oroszokkal a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, este 8-kor pedig a három győzelemmel rajtoló Horvátország csap össze Dániával Nyizsnij-Novgorodban.

Hétfőn újra a felső ág mérkőzései következnek. Délután 4-kor igazi csemegének ígérkezik a Brazília–Mexikó meccs Szamarából, ezt este 8-kor a Belgium–Japán meccs követi Rosztovban.

A nyolcaddöntők sora kedden zárul. Délután 4-kor Svájc meccsel Svédországban Szentpétervárott, majd este 8-kor Kolumbia és Anglia legjobbjai csapnak össze a moszkvai Szpartak Stadionban.