A Mészáros–Tiborcz-érdekkör újíthatja fel a majki remeteséget

A Mészáros–Tiborcz-érdekkör újíthatja fel a majki remeteséget

Legalább 1,9 milliárdot vághatnak zsebre érte.

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt., valamint Tiborcz István üzleti partnerének, Paár Attilának a West Hungária Bau Zrt.-je nyerte azt a közbeszerzési eljárást, melyet a majki remeteség felújításának második ütemére írtak ki – derül ki az unió hivatalos lapjának mai számából. A két zrt. alkotta konzorcium 1,9 milliárd forintos ajánlata győzött. A tartalékkeret mértéke 3 százalék.

A megbízáshoz három opció is tartozik, amennyiben a megrendelő Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. úgy dönt. A közbeszerzési adatbázisban olvasható összegezés szerint a konzorcium szállásjellegű cellaházak homlokzati és tetőszerkezeti felújításara 220 milliós, az angolparkra 70 milliós, a cellaházak közti kerítésre pedig 150 milliós ajánlatot tett.

A fejlesztés keretében a Mészáros–Tiborcz-érdekkör alkotta csapatnak a meglevő épületek közül 17 darab cellaházat, az egykori jégvermet, hétszintes templomtornyot, valamint a grotta kápolnát kell felújítania. Helyre kell állítania a barokk és az angolkertet, a cellaházak kertjeit, a cellaházak közötti kertet, az előudvart és környezetét, illetve a remeteség és a tó közti területet.

Mészáros–Tiborcz-érdekkör két cége mellett ajánlatot adott be a ZÁÉV, ők több a felújítást mint 2 milliárdért vállalták volna, a három opciós munkára pedig 246, 78, illetve 166 milliós ajánlatot nyújtottak be. A Laterex Zrt., Primofor Kft. és B&G Építő Kft. alkota konzorcium ajánlata 2,1 milliárd forint volt, az opciós munkákat pedig rendre 270, 81, illetve 168 millióért vállalták volna.