Orbánra is rálicitált a fideszes szakértő, új Római Birodalmat vizionál

Papagáj üzemmód bekapcsolva.

A szakértőként hivatkozott Pócza szerint a bevándorláspárti politikusok migránsokkal akarják „elhígítani” az európai nemzeteket, és „így véget vetni a nemzetállamok Európájának”, ennek lenne „a következménye a Római birodalomhoz hasonló centralizált Európa egy erős központtal és helytartókkal”. Majd megismételte Orbán propaganda tételeit:

„már a határvédelmet is átvennék, hogy ők döntsék el ki jöhet be”.

Pócza a francia államfőben, Emmanuel Macronban látja az új Római Birodalom császárát, legalábbis erre enged következtetni, hogy azt mondta: a bevándorláspárti, egyesült Európáért lobbizó erők egyik vezéralakja Emmanuel Macron, aki már egy Merkel utáni Európára készül, miközben otthon a saját választói körében 66 százalékos az elutasítottsága.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy párhuzamként a Római Birodalom nem nagyon állja meg a helyét, mert Róma inkább a határai kiszélesítésében volt érdekelt, majd azoknak megvédésében a barbárnak nevezett népek támadásaitól.

Közben szombaton a Fidesz kommunikációs igazgatója is a kormány új kommunikácisós paneljét ismételte el papagájüzemmódban. Hidvéghi Balázs is azt mantrázta, „Brüsszel legújabb terve”, hogy „elvegye a határőrizet jogát azoktól az országoktól, amelyek nemet mondtak a bevándorlásra”.