Vajon az a pénz is elfolyik, amit az ORÖ az ingatlanjaiért kap?

Értékesítik a botrányos Híd a Munka Világába program keretében vásárolt ingatlanokat.

Ez már csak azért is érdekes, mert az ORÖ gond nélkül el tudja adni az ingatlanokat , azokat nem terheli vagyonzár, annak ellenére sem, hogy a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három éve folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a Híd a munka világába program szabálytalan pénzköltései miatt.

Aminek végére még mindig nem került pont, gyanúsított nincs, sőt a programban kötött szerződések nagyrészét aláíró Farkas Flóriánt sem hallgatták ki az ügyben.

A jelenlegi eladásokból befolyó összeget - ha csak lába nem kél - a roma önkormányzat tartozásainak kifizetésére fordítják majd. Ez nem is olyan vészesen nagy, mivel az 1,6 milliárdos tartozásból, amit a program szabálytalanságai miatt vissza kellett volna fizetniük a humán tárcának, 1,3 milliárd forintot elengedett a kormány.

A fennmaradó összeget pedig csak a budapesti I. kerületi Gellérthegy utcában található irodaház értékesítésével szinte ki is tudják egyenlíteni. A lap értesülései szerint az évek óta üresen álló épületet 232 millióért adják el. Emellett még négy vidéki irodát is vásároltak annak idején, amiből a zalaegerszegin és a salgótarjánin már túladott az ORÖ.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)