Molotov-koktéllal fenyegetőzik az ózdi fideszes képviselő

Egy kisgyermekes asszonyt fenyegetett meg, mert nem kapott választ a levelére.

A képviselő a testületi ülésen helyezte kilátásba, hogy Molotov-koktélt dob a kisgyermekes vezetőasszony irodájára, amennyiben az intézmény nem végzik el azt a feladatot, amit írásban kért tőlük.

Az asszony válaszában arra kérte a képviselőt, hogy a testi épségét lehetőleg ne veszélyeztesse, majd kifejtette, hogy tudomása szerint telefonon kapott választ a műszaki vezetőtől, de őt kéréseivel még egyszer sem kereste fel, ezért azt javasolta, hogy a továbbiakban hasonló esetekben közvetlenül hozzá forduljon.

Janiczak Dávid Ózd polgármestere az ülés után a 3600.hu-nak elmondta, hogy abban a pillanatban fel sem fogta, mi hangzik el az ülésteremben.

“Korábban Ózdon ilyen még nem történt. Képviselő Úr egyébként is furán viselkedett az ülésen, evidenciákat meg nem értve szólt hozzá, de ez a fenyegetés minden határon túl megy, erre nem lehet magyarázatot adni. Egy felelősséggel bíró megválasztott képviselő nem fenyegethet meg senkit, ráadásul a nagynyilvánosság előtt, élő közvetítésben.”

Csak remélhetjük, hogy az ilyen kiszólások nem a jövő évi önkormányzati választások stílusát vetítik elő, és a kormánypárt nem fog ahhoz folyamodni, hogy a közvetett migránsokkal való fenyegetéseit felváltsák a közvetlen testi éppséget veszélyeztető fenyegetések.

A városvezetés közleményben arra szólította fel Tóth Pált, hogy amennyiben maradt még benne tisztesség nyilvánosan kérjen bocsánatot, továbbá követelik, hogy az ózdi Fidesz-KDNP frakció tiszta kampánnyal és eszközökkel küzdjön az érdekeik érvényesítése céljából.