2018. 11. 08. 08:15

Bocsánatot kért az óriásit bakizó Kassai Viktortól az angol csatár

Mondjuk, ezt megtehette volna az esetet követően közvetlenül. Mutatunk rá példát.

Beszámoltunk arról, hogy Kassai Viktor tegnap este óriásit hibázott a Manchester City - Sahtar Donyeck Bl-mérkőzésen, amikor szabálytalannak ítélte meg a hazai csatár Raheem Sterling földberúgását, és büntetőt ítélt az angol sztárcsapat javára (aminek az értékesítése után 2-0-ra léptek meg az angolok, a vége 6-0 lett).

Sterling a meccs után így értékelt a BT Sportnak:

"Alá akartam nyúlni a labdának, de fogalmam sincs, mi történt. Nem éreztem, hogy hozzám értek volna. A labda helyett a földbe rúgtam. Bocsánatot kérek a sporitól”.

Az említett BT Sport szakértőjeként dolgozó korábbi BL-győztes, angol válogatott Steve McManaman viszont már kabaréba illő hibáról beszélt, a BBC pedig „Raheem Sterling büntetője: minden idők legrosszabb büntetőbefújása?” címmel tálalta az esetet.

Kassai Viktort nem fogom megvédeni, mert aki jár Nb1-es meccsekre, az tudja, ritka arrogáns figura, viszont McManaman kapcsán eszembe jutott egy régi mérkőzés. A kiváló középpályás a válogatottban és a Liverpoolban is együtt játszott korunk egyik legszimpatikusabb angol futballistájával, Robbie Fowlerrel, így testközelből láthatta, hogy 1997-ben volt egy olyan Premier League-meccs, amikor Fowlert a játékvezető szerint szabálytalanul akadályozták a 16-oson belül, ám a tévedésre maga a csatár hívta fel a bíró figyelmét, és hevesen tiltakozott a megítélt büntető ellen. Majd ki is hagyta azt.