Megszólalt az Újpest FC: az újpesti biztonsági szolgálat vizsgálja ki az újpesti biztonsági szolgálat túlkapásait

Alapos és pártatlan. 

Újpest FC: nem nyilatkozunk

A lila-fehér klub két nap elteltével egy kétmondatos közleményt tudott kiizzadni magából, melyben azt közölték a nyilvánossággal, hogy

a biztonsági szolgálat túlkapásait maga az érintett újpesti biztonsági szolgálat fogja kivizsgálni.

A a vizsgálat célja az események "pontos és szabatos kiderítésére" lesz - vetítik előre a közlemény a pártatlan és független vizsgálódást. A második mondatban pedig rögtön el is zárkóznak mindenféle további nyilatkozattól. 

A Jobbik távozásra szólította fel a biztonsági szolgálatot

Ennél jóval hosszabb közleményt adott ki a nemrégiben újjáalakult újpesti Jobbik. A párt IV. kerületi szervezete elfogadhatatlannak és felháborítónak minősítette mindkét biztonsági szolgálat beavatkozását és kiállt a bántalmazott szurkolók mellett. Az újpesti biztonsági cég intézkedését szakmailag indokolatlannak és szakszerűtlennek minősítették, majd hozzátették: a biztonsági cég emberei az elmúlt hónapok korábbi mérkőzésein számos provokációt és túlkapást követtek el a klub szurkolói ellen.

A Jobbik távozásra szólította fel az érintett biztonsági szolgálatot, miután - álláspontjuk szerint - jelenlétük tehertétellé vált a jóérzésű szurkolók számára is és a feszült helyzet rendezése sem rövid-, sem hosszútávon nem látnak lehetőséget.

Egyúttal felszólították az Újpest FC-t, hogy bontsanak szerződést a céggel és biztosítsák a még megmaradt szurkolóik számára a kulturált és biztonságos lehetőséget a mérkőzések látogatására. 

Újpest polgármesterét nem zavarja, hogy verik a szavazóit

A mérkőzésen jelen volt Újpest fideszes polgármestere, Wintermantel Zsolt is, aki amellett, hogy a lila-fehér klub hűséges szurkolója, - becsületére legyen mondva, számos párttársával ellentétben - nem a fűtött VIP-páholyból, hanem a vendégszektorból tekintette meg a találkozót. Így legalább közvetlen közelről láthatta, hogyan ütik-verik a biztonsági őrök szurkolótársait, kerületének lakóit, saját szavazóit. Bár az újpesti polgármester gyakran hirdeti közösségi oldalán a klubbal kapcsolatos elkötelezettségét és fanatizmusát,

most valamiért mégsem tartotta fontosnak, hogy állást foglaljon az üggyel kapcsolatban,

kiálljon szurkolótársai mellett és elítélje a szakszerűtlenül intézkedő biztonsági szolgálat beavatkozását. Ugyan még csak két nap telt el az incidens óta, de - tőle szokatlan módon - semmilyen fórumon (sem közösségi oldalán, sem a meccs másnapján tartott képviselő-testületi ülésen) nem szólalt meg az ügyben. 

Az újpesti Jobbik nem csak őt, hanem az Újpesti Torna Egylet elnökét, Őze Istvánt is felszólította, hogy álljanak ki a klub szurkolói mellett és szorgalmazzák a biztonsági szolgálat eltávolítását a Szusza Ferenc Stadionból.