Fotó: Béli Balázs/Alfahír
2018. 12. 04. 16:51

Bana: Polt lehetne kormánypárti képviselő is, mert szemrebbenés nélkül tud hazudni

A Jobbik alelnöke szerint Polt Péter legfőbb ügyész szemrebbenés nélkül tud hazudni, ezért ülhetne a kormánypárti padsorokban is. Bana úgy véli, az Elios-ügynek kellene, hogy legyen büntetőjogi következménye, ezért csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez

Polt Péter igazából – ahelyett, hogy legfőbb ügyész lenne – éppenséggel ülhetne a kormánypárti padsorokban is, ő is szemrebbenés nélkül tud hazudni, ez pedig egy elég fontos alapvetés akkor, ha valaki a kormány politikáját támogatni kívánja

– közölte érdeklődésünkre Bana Tibor.

A Jobbik alelnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy Polt Péter az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága előtt azt mondta:

Az ügyészség politikamentesen, objektíven, a jogszabályoknak megfelelően végzi munkáját.

Polt Péter álomvilága: ahol az ügyészség politikamentesen végzi a munkáját

"Az ügyészség politikamentesen, objektíven, a jogszabályoknak megfelelően végzi munkáját"- jelentette ki képviselői kérdésre Polt Péter legfőbb ügyész kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt, írja az MTI.A Legfőbb Ügyészség elmúlt évről szóló beszámolója kapcsán elmondta:a szervezet tavaly is törvényesen és eredményesen dolgozott.

A jobbikos képviselő arcátlannak nevezte ezt a hozzáállást, hiszen – mint mondta – az Elios-ügy kapcsán is visszásságokat tárt fel az OLAF, és egyértelmű, hogy ennek büntetőjogi következményeinek is kellett volna lennie, ám ehelyett megszüntették a nyomozást.

Bana Tibor hangsúlyozta: ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – vagy érjen el sikert az európai polgári kezdeményezés –, mert akkor az ilyen és hasonló ügyeknek is lenne érdemi következményük.

A jobbikos politikusa álságosnak tartja, hogy miközben a Fidesz prominensei a négyes metró kapcsán számtalanszor hivatkoznak az OLAF-ra – joggal –, de amikor olyan ügyek merülnek fel, amelyek adott esetben az ő barátaikhoz, rokonaikhoz köthetőek – például Tiborcz Istvánhoz –, akkor már teljesen más hozzáállás jellemzi őket.

Bana Tibor szomorúnak tartja, hogy a Legfőbb Ügyészség beszámolója nem igazán különbözik attól, mintha a kormány bármelyik tagjának beszámolójára került volna sorra.