Navracsics még nem tartja lezártnak a CEU ügyét

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa pénteken az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a CEU ügyét még nem tartja lezártnak.

A magyar uniós biztos szerint a kötelezettségszegési eljárásban az európai bíróságnak még döntenie kell a magyar felsőoktatási törvény módosításáról. Navracsics Tibor azt is hozzátette:

„esetleg megszületik az akarat arra, hogy ezt tárgyalásos úton rendezzék, és adott esetben a CEU akár folytathatja is a magyarországi működését.”

Navracsics egyébként úgy tudja, hogy a CEU Magyarországon akkreditált képzései Budapesten maradnak. Ennek kapcsán elmondta, az első perctől kezdve azt képviselte, ha a CEU Magyarországon folytathatná, ugyanakkor ezzel kapcsolatban más vélemények is vannak.

„Nem hallottam igazából olyan érvet, ami amellett szólna, hogy jó az, hogy ha elmegy”

- mondta Navracsics.

Orbánék kiszorították őket: 2019 szeptemberétől Bécsben indulnak a CEU képzései

"Mivel a Lex CEU értelmében a CEU nem vehet fel új diákokat 2019. január 1-től, az Egyetem kénytelen a mai napon bejelenteni, hogy minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében"- áll az egyetem által kiadott közleményben, mely így folytatódik: